Πρόεδρος προς Μπαν Κι Μουν: “Δεν πάω στο δείπνο αν…”! (doc)

Εγγραφείτε στο Newsletter του 24Η και οι σημαντικότερες ειδήσεις της ημέρας θα έρχονται στο e-mail σας

Ακολουθήστε μας στο facebook και στο twitter


Αυτή είναι η νεότερη εξέλιξη που προκύπτει σε σχέση με το κυπριακό, μια ημέρα μόλις μετά την επίδοση του εγγράφου με τις συγκλίσεις και αποκλίσεις των δυο πλευρών για το Εθνικό μας ζήτημα.


Διαβάστε επίσης: Αποκαλυπτικό 24H: Το έγγραφο Ντάουνερ! και… Έγγραφο συγκλίσεων-αποκλίσεων για κυπριακό στα χέρια Αναστασιάδη


Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Νίκος Αναστασιάδης, με επιστολή στο Γ.Γ. του ΟΗΕ, μάλιστα, εκτός από τις καταγγελίες για τον Ντάουνερ και την ομάδα του, ξεκαθαρίζει πως ως ηγέτης των ελληνοκυπρίων δεν θα συμμετάσχει στο προγραμματισμένο δείπνο με τον Ντερβίς Έρογλου (29/05) εάν δεν αποσαφηνίσει ο ίδιος ο κ. Μουν ότι η προγραμματισμένη συνάντηση είναι κοινωνικής φύσης και όχι ένδειξη επανέναρξης των συνομιλιών.

 

Όσο για τα πυρά του Αναστασιάδη προς τον Ντάουνερ, αρκεί να παραθέσουμε το απόσπασμα της επιστολής του προς τον Γενικό Γραμματέα των Η.Ε.

«Με λύπη μου εκφράζω την απογοήτευσή μου για τον τρόπο με τον οποίο αυτή η συνάντηση παρουσιάστηκε από τον ειδικό σας αντιπρόσωπο», σημειώνει ο κ. Αναστασιάδης, ο οποίος προσθέτει πως μέσω πράξεων και δηλώσεών του αύξησε τις προσδοκίες, ανάγοντας  μία κοινωνική συνάντηση σε μείζον πολιτικό θέμα. 

Δείτε αυτούσια την επιστολή Αναστασιάδη στον Μπαν Κι Μουν: