Ζανγκ Γιμού: Του επέβαλαν πρόστιμο γιατί έκανε επτά παιδιά


Εγγραφείτε στο Newsletter του 24Η και οι σημαντικότερες ειδήσεις της ημέρας θα έρχονται στο e-mail σας

Ακολουθήστε μας στο facebook και στο twitter


Στο Ίντερνετ εμφανίσθηκαν δημοσιεύματα σύμφωνα με τα οποία ο Ζανγκ, ο οποίος εντυπωσίασε τον κόσμο το 2008 με τις τελετές των Ολυμπιακών Αγώνων του Πεκίνου, “έχει τουλάχιστον επτά παιδιά και θα αντιμετωπίσει πρόστιμο 160 εκατομμυρίων γουάν”, αναφέρεται στον ιστότοπο της Λαϊκής Ημερησίας, οργάνου του Κινεζικού Κομμουνιστικού Κόμματος. Σύμφωνα με τα δημοσιεύματα, απέκτησε τα παιδιά του από διαφορετικές γυναίκες ενώ δημοσιεύθηκε ονλάιν και μια φωτογραφία της τελευταίας συζύγου του με τρία παιδιά.

Σύμφωνα με το ρεπορτάζ στον ιστότοπο της Λαϊκής Ημερησίας, ένας ανώνυμος αξιωματούχος της Δημοτικής Επιτροπής Πληθυσμού και Οικογενειακού Προγραμματισμού του Βουσί δήλωσε πως “διεξάγεται έρευνα με βάση τις τρέχουσες πολιτικές και τους κανονισμούς”.

Δεν είναι σαφές πού γεννήθηκαν τα παιδιά του Ζανγκ, αναφέρεται στο ρεπορτάζ, το οποίο επικαλείται έναν εργαζόμενο στην Επαρχιακή Επιτροπή Πληθυσμού και Οικογενειακού Προγραμματισμού του Τζιανγκσού.

Οι δύο επιτροπές, του Βουσί και του Τζιανγκσού, δεν ήταν διαθέσιμες για να σχολιάσουν τις πληροφορίες.

Ο Ζανγκ, 61 χρόνων, ήταν κάποτε το κακό παιδί του κινεζικού κινηματογράφου και οι ταινίες του μερικές φορές απαγορεύονταν στην πατρίδα του, ενώ γίνονταν δημοφιλείς στο εξωτερικό. Όμως έκτοτε έγινε ένα από τα αγαπημένα παιδιά του Κομμουνιστικού Κόμματος, παρά το γεγονός ότι γινόταν συχνά θέμα στον ταμπλόιντ Τύπο για φημολογούμενες σχέσεις του με ηθοποιούς των ταινιών του.

Υπάρχουν ενδείξεις ότι η Κίνα ενδέχεται να χαλαρώσει την πολιτική του ενός παιδιού, η οποία θεσπίσθηκε στα τέλη της δεκαετίας του 1970 για να αποτρέψει την ανεξέλεγκτη αύξηση του πληθυσμού. Αντίθετοι στην πολιτική αυτή είναι οργανώσεις ανθρωπίνων δικαιωμάτων καθώς και θρησκευτικές, αλλά και πολλοί εμπειρογνώμονες την θεωρούν ξεπερασμένη και επιβλαβή για την οικονομία. Στο διαδίκτυο γίνεται συχνά λόγος για το πώς οι πλούσιοι μπορούν να παραβιάζουν το νόμο αυτό.

Η πολιτική του ενός παιδιού επρόκειτο να διαρκέσει 30 χρόνια και σήμερα έχει πολλές εξαιρέσεις. Όμως εξακολουθεί να ισχύει για περίπου το 63% του πληθυσμού.

Για περισσότερες ειδήσεις στο news247.gr, επίσημο συνεργάτη της ιστοσελίδας μας.