ΕΤΕΚ: Oι προτάσεις για ανάπτυξη της οικονομίας


Εγγραφείτε στο Newsletter του 24Η και οι σημαντικότερες ειδήσεις της ημέρας θα έρχονται στο email σας

Ακολουθήστε μας στο facebook και στο twitter


Σε ανακοίνωσή του, το ΕΤΕΚ αναφέρει πως η συνάντηση πραγματοποιήθηκε με πρωτοβουλία του ίδιου του Υπουργού, ο οποίος από τις πρώτες εβδομάδες της ανάληψης των καθηκόντων του έδειξε ενδιαφέρον τόσο για το έργο του ΕΤΕΚ, όσο και για τις εισηγήσεις του σε θέματα που αφορούν τον τομέα των κατασκευών και γενικότερα όλων των κλάδων της μηχανικής.

Η αντιπροσωπεία του ΕΤΕΚ, με επικεφαλής τον Πρόεδρό Στέλιο Αχνιώτη, ανέλυσε στον κ. Μητσόπουλο τις εισηγήσεις που εξήγγειλε για την ανάπτυξη και την ανεργία, οι οποίες στηρίζονται στη διευκόλυνση της ανάπτυξης και ενθάρρυνση της ντόπιας και ξένης επιχειρηματικότητας. Στον επαναπροσδιορισμός του ρόλου και του τρόπου λειτουργίας του δημόσιου τομέα / αύξηση παραγωγικότητας του τομέα, στις περισσότερες ευκαιρίες απασχόλησης και προτεραιότητα στην αξιοποίηση του ντόπιου εργατικού δυναμικού και στις στρατηγικές αποφάσεις και σχεδιασμός για το βραχυπρόθεσμο και μεσοπρόθεσμο μέλλον.

Όπως ανέφερε ο κ. Αχνιώτης, στη συνάντηση συζητήθηκε και το θέμα των επιπτώσεων για το ΕΤΕΚ από τις πρόσφατες εξελίξεις στον τραπεζικό τομέα ενόψει του ότι δεν έχουν απαλλαγεί τα κεφάλαια του από την απόφαση που αφορά το κούρεμα καταθέσεων.

Συζητήθηκε, επίσης, η εισήγηση του ΕΤΕΚ που αφορά το θέμα της απάλειψης από την περί ΕΤΕΚ νομοθεσία της εξαίρεσης που αφορά την υποχρέωση καταβολής τέλους Άδειας Άσκησης Επαγγέλματος για τους μηχανικούς που εργοδοτούνται στο δημόσιο και ημιδημόσιο τομέα, η οποία εκ των πραγμάτων δημιουργεί διάκριση μεταξύ των μελών του Επιμελητηρίου.

ΠΗΓΗ: ΚΥΠΕ