Ρατσιστική διαφήμιση προκάλεσε σάλο και αποσύρθηκε (vid)

 


Εγγραφείτε στο Newsletter του 24Η και οι σημαντικότερες ειδήσεις της ημέρας θα έρχονται στο email σας

Ακολουθήστε μας στο facebook και στο twitter


Θύελλα αντιδράσεων προκάλεσε στις ΗΠΑ, μια διαφήμιση αναψυκτικού, η οποία και αποσύρθηκε, λόγω του ρατσιστικού της περιεχομένου.

Συγκεκριμένα, η Mountain Dew, ανέθεσε στον καλλιτέχνη της χιπ χοπ, Tyler The Creator, (αρχηγός της ομάδας Odd Future) τη δημιουργία ενός σποτ για την ομώνυμη πράσινη σόδα.

Με τη δημοσίευσή της όμως, ακολούθησε πανδαιμόνιο.

Σύμφωνα με το σενάριο της διαφήμισης, μια τραυματισμένη γυναίκα σε αστυνομικό τμήμα προσπαθεί να αναγνωρίσει τον άνθρωπο που της επιτέθηκε.

Μεταξύ των υπόπτων, είναι τέσσερις μαύροι ύποπτοι και μια… κατσίκα, που μιλά με τη φωνή του Tyler.

Η κατσίκα απειλεί τη γυναίκα, ότι “θα τη φτιάξει, αν τολμήσει και την καρφώσει”. Την ίδια στιγμή ο αστυνομικός ενθαρρύνει το θύμα “να καρφώσει τον αλήτη που της επιτέθηκε”.


Commercial από allthewebnews

Οξύτατη κριτική, άσκησε ο καθηγητής Boyce Watkins, χαρακτηρίζοντάς την ως την “πιο ρατσιστική διαφήμιση της ιστορίας”. Ο καθηγητής, τόνισε ότι η διαφήμιση αναπαράγει τα πιο γνωστά ρατσιστικά στερεότυπα, βάζοντας μαύρους στην ίδια μοίρα με ένα ζώο. Επίσης, σημειώνει ότι αναμασά την κουλτούρα της φυλακής και της βίας.

Η διαφήμιση αποσύρθηκε και εκπρόσωπος της εταιρείας, ζήτησε συγγνώμη.

“Καταλαβαίνουμε γιατί αυτό το βίντεο θα μπορούσε να θεωρηθεί προσβλητικό και ζητάμε συγγνώμη από όσους προσβλήθηκαν. Το αποσύραμε και διακόψαμε τη συνεργασία μας με τον καλλιτέχνη” δήλωσε χαρακτηριστικά.

Ο Tyler από την πλευρά του, υπερασπίστηκε το περιεχόμενο της διαφήμισης, ωστόσο ζήτησε και αυτός συγγνώμη, αν προσέβαλε κάποιον.

Περισσότερα στο news247.gr, επίσημο συνεργάτη της ιστοσελίδας μας.