ΣΑΠ: Στηρίζει τον αστυνομικό που πυροβόλησε τον ληστή

 


 

Εγγραφείτε στο Newsletter του 24Η και οι σημαντικότερες ειδήσεις της ημέρας θα έρχονται στο email σας

Ακολουθήστε μας στο facebook και στο twitter


Σε δηλώσεις στη Λεμεσό, ο κ. Συμεού ανέφερε πως ο Σύνδεσμος στηρίζει πλήρως τον αστυνομικό, όχι απλά γιατί είναι μέλος του, αλλά γιατί “ο συνάδελφος έκανε όπως έπρεπε τη δουλειά του”, επισημαίνοντας δε πως, ” απέτρεψε ανεπανόρθωτο κακό, γιατί αν δεν τον πυροβολούσε, ίσως σήμερα να ήταν θύμα ο ίδιος ο αστυνομικός ή οποιοδήποτε άλλο πρόσωπο ήταν εκεί στη σκηνή”.

Αφού εξήγησε τις πρόνοιες της σχετικής νομοθεσίας για το πότε ένας αστυνομικός μπορεί να κάνει χρήση του όπλου του, ο Ανδρέας Συμεού είπε πως, στη συγκεκριμένη περίπτωση και σύμφωνα με επιβεβαιωμένες πληροφορίες του, “ο αστυνομικός δεν μπορούσε να κάνει διαφορετικά, από τη στιγμή που ο δράστης ήταν οπλισμένος με μαχαίρι και ήταν διατεθειμένος να το χρησιμοποιήσει εναντίον του ιδίου και ίσως και πελατών και του προσωπικού του υποστατικού”.

Την ίδια ώρα, ο Πρόεδρος του ΣΑΠ εξέφρασε τη βεβαιότητα του πως το πόρισμα της έρευνας που διέταξε ο Υπουργός Δικαιοσύνης, θα δικαιώσει τον αστυνομικό, ενώ εξέφρασε την ετοιμότητα του Συνδέσμου όπως, αμέσως μετά την ολοκλήρωση του πορίσματος, να ζητήσει την επ` ανδραγαθία προαγωγή του μέλους της “γιατί κάτω από τέτοιες συνθήκες, λειτούργησε καθόλα νομότυπα και νομίζω αξίζει της προαγωγής”.

Ο κ. Συμεού έστειλε παράλληλα μήνυμα προς τα εγκληματικά στοιχεία ότι οι αστυνομικοί θα συνεχίσουν να εκτελούν στο ακέραιο το καθήκον τους και  “θα είναι αμείλικτοι σε τέτοιες περιπτώσεις, γιατί μόνο έτσι θα μπορέσουμε να προστατέψουμε τους πολίτες και την περιουσία τους”.

Πηγή ΚΥΠΕ