Σαμαράς: Σε δύο χρόνια δεν θα υπάρχει το μνημόνιο (vid)


Εγγραφείτε στο Newsletter του 24Η και οι σημαντικότερες ειδήσεις της ημέρας θα έρχονται στο email σας

Ακολουθήστε μας στο facebook και στο twitter


Ο πρωθυπουργός μίλησε στη Γενική Συνέλευση του ΣΕΒ όπου εμφανίστηκε ιδιαίτερα ικανοποιημένος από την πορεία της ελληνικής οικονομίας.

Συγχρόνως εμφανίστηκε βέβαιος πως στο Eurogroup θα ανακοινωθεί η εκταμίευση και της δόσης του Ιουνίου, ενώ η τρόικα θα έρθει στη χώρα μας για την επόμενη αξιολόγηση τον Οκτώβριο.

Ο πρωθυπουργός υποστήριξε πως το κλίμα πλέον για την Ελλάδα είναι ιδιαίτερα θετικό και η αξιολόγηση της τρόικας πολύ καλή με αποτέλεσμα να λάβουμε και τη δόση του Ιουνίου, ενώ οι εκπρόσωποι των δανειστών μας θα επανέλθουν το φθινόπωρο.

“Έχουμε ήδη κάνει εδώ και μήνες πολλά και τώρα ξετυλίγεται κομμάτι- κομμάτι” είπε ο κ. Σαμαράς, επισημαίνοντας πάντως πως ο κίνδυνος δεν έχει ακόμα περάσει καθώς παραμένει η ύφεση και τα υψηλά ποσοστά ανεργίας.

“Οι αλλαγές αποδίδουν”

“Δεν έχουμε ακόμα ξεπεράσει τον κίνδυνο, δεν έχουμε ξεπεράσει την ύφεση και την ανεργία. Η εικόνα της χώρας έχει αλλάξει, η ψυχολογία έχει αλλάξει, μεγάλες διαρθρωτικές αλλαγές αποδίδουν, ο έλεγχος πάνω στα δημοσιονομικά μας έχει αποκατασταθεί” ανέφερε και τόνισε πως ήδη η χώρα πιάνει τους στόχους της και μάλιστα τα πράγματα πηγαίνουν ακόμα καλύτερα.

“Δεν θέλω να πάμε καλύτερα από ότι μας υπολογίζουν. Θέλω να πάμε πολύ καλύτερα από όσο φαντάζονται. Θέλω να πάμε πιο μπροστά γιατί το μπορούμε”, είπε φέρνοντας ως παράδειγμα την ενίσχυση της ρευστότητας που θα προκύψει από την ανακεφαλαιοποίηση των τραπεζών, την εκταμίευση των κονδυλίων του ΕΣΠΑ και την αποπληρωμή των ληξιπρόθεσμων.΄

Επίσης, ο κ. Σαμαράς, παρέμεινε προσηλωμένος στις αλλαγές στο δημόσιο λέγοντας χαρακτηριστικά πως “σπάμε ταμπού με την απομάκρυνση των ακατάλληλων υπαλλήλων”.

“Έχετε ξαναδεί να αλλάζουν τόσα πολλά σε τόσο λίγο χρόνο; Τα λόγια είναι καλά, να σπας αβγά είναι το δύσκολο”, είπε χαρακτηριστικά παρουσιάζοντας το σχέδιό του για την αναπτυξιακή αναγέννηση της Ελλάδας.

“Η Ελλάδα θα επανέλθει στην ευημερία από τη βιώσιμη ανάπτυξη με αξιοπρέπεια προς κάθε κατεύθυνση” είπε θέτοντας τις προτεραιότητές του που είναι οι επενδύσεις με στόχο τη μείωση της ανεργίας, η οικονομική και πολιτική σταθερότητα, και οι μεταρρυθμίσεις.


Σαμαράς στη ΓΣ του ΣΕΒ από Newscaster

Επίθεση στους συνδικαλιστές της ΟΛΜΕ

Όπως ήταν επόμενο αναφέρθηκε και στη διαμάχη με τους καθηγητές, εξαπολύοντας επίθεση στις συνδικαλιστικές πρακτικές χαρακτηρίζοντας την απεργία πάνω στις πανελλαδικές εξετάσεις “απαράδεκτη και αποκρουστική”.

“Δεν επιτρέπεται και δεν μπορούν συνδικαλιστικές πρακτικές να τινάζουν στον αέρα τα πάντα επειδή τους ζητήθηκε να δουλέψουν δύο ώρες παραπάνω, το δημόσιο συμφέρον πάνω από συνδικαλιστικές ιδιοτέλειες» δήλωσε. Έστειλε μάλιστα πολλαπλά μηνύματα λέγοντας πως «αν θέλουν να φέρουν επενδύσεις επικαλούμενοι τον Λένιν του 1920 τί να πω. Συντεχνίες μέχρι σήμερα έκλειναν εταιρείες και απέκλειαν λιμάνια. Ας το καταλάβουν όλοι, αυτές είναι εικόνες από την Ελλάδα του χθες. Τέτοιο χάλι δεν αξίζει σε κανέναν”.

Ο κ. Σαμαράς δεν παρέλειψε να αναφερθεί και στο έργο της τρικομματικής κυβέρνησης η οποία όπως είπε άλλαξε σε ελάχιστο διάστημα όσα δεν άλλαζαν για χρόνια στη χώρα.

Περισσότερα στο news247.gr, επίσημο συνεργάτη της ιστοσελίδας μας.