Σε εξώδικο συμβιβασμό κατέληξαν οι δύο Βρετανίδες με το Τελωνείο

 


 Εγγραφείτε στο Newsletter του 24Η και οι σημαντικότερες ειδήσεις της ημέρας θα έρχονται στο email σας

Ακολουθήστε μας στο facebook και στο twitter


Μέλη του Τελωνείου και της Αστυνομίας του αεροδρομίου Λάρνακας προέβηκαν σε έλεγχο των αποσκευών των δύο Βρετανίδων, όταν αυτές ήταν έτοιμες για να αναχωρήσουν από τη Κύπρο και εντόπισαν επιμελώς κρυμμένα στις βαλίτσες τους τα λαθραία καπνικά προϊόντα.

Όπως ανέφερε αξιωματούχος του Τελωνείου, οι δύο Βρετανίδες ανακρινόμενες ανέφεραν ότι είχαν μεταβεί τις τελευταίες ημέρες στα κατεχόμενα, από όπου και αγόρασαν τα καπνικά προϊόντα για να τα μεταφέρουν στην πατρίδα τους για προσωπική τους χρήση.

Οι δύο κοπέλες συνελήφθηκαν για τα αδικήματα της παράνομης κατοχής αφορολόγητων ειδών και παραβίασης του Κανονισμού της Πράσινης  Γραμμής.

Στην κατάθεσή της η μία από τις δύο κοπέλες ανέφερε ότι ήρθε στη Κύπρο για διακοπές ακόμα μία φορά στο παρελθόν, ωστόσο στη συνέχεια άλλαξε την κατάθεση της. Το Τελωνείο σε συνεργασία με την Αστυνομία διερευνούν το ενδεχόμενο οι δύο κοπέλες να είχαν επισκεφθεί ξανά την Κύπρο στο παρελθόν και να είχαν μεταφέρει πίσω στη πατρίδα τους λαθραία καπνικά προϊόντα, τα οποία προμηθεύτηκαν από τα κατεχόμενα.

Αρχικά είχε αποφασιστεί όπως οι δύο οδηγηθούν σήμερα ενώπιον του Επαρχιακού Δικαστηρίου Λάρνακας για έκδοση διατάγματος προσωποκράτησης τους, ωστόσο, στη συνέχεια οι ίδιες εισηγήθηκαν εξώδικο συμβιβασμό, κάτι που προβλέπεται από την κυπριακή νομοθεσία.

Σύμφωνα με τον αξιωματούχο του Τελωνείου, ο Διευθυντής του Τμήματος ενέκρινε τελικά το συμβιβασμό, με αποτέλεσμα οι δύο Βρετανίδες να πληρώσουν το ποσό των δύο χιλιάδων ευρώ και να αναχωρήσουν ήδη για τη πατρίδα τους.