Συνέδριο ΔΗΣΥ: Αποθέωση Αναστασιάδη – Ρεαλισμός Αβέρωφ (vids)


 Εγγραφείτε στο Newsletter του 24Η και οι σημαντικότερες ειδήσεις της ημέρας θα έρχονται στο email σας

Ακολουθήστε μας στο facebook και στο twitter


 

 

 

 Αυτό είναι το νέο πολιτικό γραφείο του ΔΗΣΥ

 

 


Πλάνα από το συνέδριο του ΔΗΣΥ από 24hcomcy 

 

Αποθέωση Αναστασιάδη

Τιμήθηκε για την προσφορά του ομόφωνα, ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας , Νίκος Αναστασιάδης, ως επίτιμος Πρόεδρος απο τον Αναπληρωτή Πρόεδρο του ΔΗΣΥ Λευτέρη Χριστοφόρου, ο οποίος του παρέδωσε την τιμητική πλακέτα.

 


Η είσοδος του Ν. Αναστασιάδη από 24hcomcy 

 


Ομιλία Αναστασιάδη στο ΔΗΣΥ από 24hcomcy 

Ο κ.Αναστασιάδης φανερά συγκινημένος, ευχαρίστησε τα μέλη του κόμματος για την στήριξη τους, όλα αυτά τα χρόνια, στην πολυετή πολιτική του πορεία.

Τόνισε πως , επίτιμος Πρόεδρος και πάντα πρώτος,θα έρχεται ο Γλαύκος Κληρίδης και όχι ο ίδιος.

Στην ομιλία του για πρώτη φορά στα στελέχη του ΔΗΣΥ μετά τη νίκη του στις Προεδρικές Εκλογές, ο Νίκος Αναστασιάδης, έδωσε μηνύματα αισιοδοξίας λέγοντας ότι “Θα βρούμε λύση. Ο λαός θέλει αλήθειες και όχι οράματα που μετατρέπονται σε πραγματικούς εφιάλτες”.

Ενώ έκλεισε την ομιλία του λέγοντας ότι “Θα νιώθουμε περήφανοι κάποια μέρα γιατί δεν θα προδώσουμε τις αξίες”.

Αβέρωφ Νεοφύτου: Μονόδρομος η δανειακή σύμβαση για αποτροπή της άτακτης χρεoκοπίας 

Μιλώντας σήμερα ενώπιον του 15ου Παγκύπριου Συνεδρίου του ΔΗΣΥ ο Αβέρωφ Νεοφύτου είπε ότι «η δύσκολη αυτή επιλογή συνιστά μονόδρομο, για να αποτραπεί η άτακτη χρεοκοπία και να  δημιουργηθεί με πολλές θυσίες η συγκρατημένη προοπτική που θα μας βγάλει από τη θαλασσοταραχή και θα μας οδηγήσει σε στέρεο έδαφος».

Ο Πρόεδρος του ΔΗΣΥ είπε στη συνέχεια πως ο Δημοκρατικός Συναγερμός, ως παράταξη ευθύνης, είναι έτοιμος να ακούσει με ανοιχτό πνεύμα, προτάσεις από όλους τους χώρους, αναφέροντας ωστόσο πως ο Δημοκρατικός Συναγερμός θα είναι αδιαπραγμάτευτος αντίπαλος του λαϊκισμού, όπου και εάν αυτός εκφράζεται, εντός ή εκτός κομμάτων.

«Στη δική μας παράταξη δεν χωρεί ο λαϊκισμός. Εδώ δεν χωρούν συμβιβασμοί. Διότι η σωτηρία της Κύπρου δεν παζαρεύεται. Δεν μπαίνει στη ζυγαριά μικροπολιτικών σκοπιμοτήτων. Όχι Λαϊκισμός αλλά ρεαλισμός» είπε προσθέτοντας πως «ο λαϊκισμός μίας “ηρωικής χρεοκοπίας” θα ήταν στην  πραγματικότητα η οικονομική και κοινωνική καταστροφή μας». 


Ομιλία Αβέρωφ Νεοφύτου στο ΔΗΣΥ από 24hcomcy 

 «Για μας, όπως το δηλώσαμε και στο παρελθόν, η χρεοκοπία της χώρας μας δεν ήταν, δεν είναι, και δεν θα είναι ποτέ επιλογή μας» συμπλήρωσε.

 


Ομιλία Λ. Χριστοφόρου από 24hcomcy 


Πρώτον, ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας μίλησε για πρώτη φορά στα στελέχη του ΔΗΣΥ μετά τη νίκη του στις Προεδρικές Εκλογές. 

Δεύτερον, πραγματοποιήθηκε η εκλογή των 20 μελών του Πολιτικού Γραφείου. 

Τρίτον, το κλίμα στο εσωτερικό του κυβερνώντος κόμματος δεν είναι το καλύτερο κάτι που φάνηκε και στις πανεπαρχιακές συγκεντρώσεις που πραγματοποιήθηκαν τον Απρίλιο. Ο νέος Πρόεδρος του ΔΗΣΥ Αβέρωφ Νεοφύτου ήταν δέκτης έντονης κριτικής για το γεγονός ότι συμφωνήθηκε το κούρεμα στις καταθέσεις.


Οι ανακοινώσεις στο συνέδριο του ΔΗΣΥ από 24hcomcy