Ερευνητική-Συλλούρης: Απείλησαν με θάνατο όσους είχαν στοιχεία!

 


  Εγγραφείτε στο Newsletter του 24Η και οι σημαντικότερες ειδήσεις της ημέρας θα έρχονται στο email σας

Ακολουθήστε μας στο facebook και στο twitter


Επιπλέον, μίλησε για το γνωστό θέμα με τις… κουμπαριές στην κυπριακή κοινωνία.

Κατά τη διάρκεια της ερευνητικής επιτροπής για την οικονομία ο Πρόεδρος της Επιτροπής Θεσμών της Βουλής Δημήτρης Συλλούρης ανέφερε ότι χαμηλόβαθμα στελέχη των τραπεζών πρέπει να ενταχθούν σε ένα σύστημα προστασίας μαρτύρων. Εξήγησε ότι όταν κάποια εξ αυτών πήγαν να δώσουν πληροφορίες για τη διαπλοκή στις τράπεζες, δέχθηκαν ακόμη κι απειλές για τη ζωή τους!!!

 Όσον αφορά παλαιότερη δήλωση του περί ευνοιοκρατίας ο κ. Συλλούρης αποστόμωσε τους πάντες με την ατάκα «Πείτε μου ένα συμβούλιο ημικρατικού οργανισμού, Συνεργατικό ή Υπηρεσία στο οποίο δεν θα δείτε γαμπρούς και νύφες και πεθερούς».

Αναφορά έκανε και για συμφωνία της ΚΤ με την Τράπεζα Πειραιώς για την αγορά των τριών κυπριακών τραπεζών στην Ελλάδα υποστηρίζοντας  ότι η τράπεζα Πειραιώς έχει δικαίωμα να επιλέγει τα δάνεια Κύπρου, Λαϊκής και Ελληνικής  τα οποία θα απορροφήσει.

Όσον αγορά στην πολιτική των δανείων ο κ. Συλλούρης ανέφερε πως εσωτερική πληροφόρηση και προνομιακά δάνεια, δίνονταν σε όλο το φάσμα της κυπριακής κοινωνίας.

Ενώ παράλληλα τόνισε ότι και μετά την απόφαση που έλαβε η Βουλή για να στηρίξει την Λαϊκή, συνεχίστηκε η πολιτική των προνομιακών δανείων, κάνοντας αναφορά σε περίεργα δάνεια σε μοναστήρια στην Ελλάδα, μέσω θυγατρικών εταιρειών.