Σήμερα η συνάντηση Κασουλίδη – ΓΓ ΟΗΕ στη Νέα Υόρκη


Εγγραφείτε στο Newsletter του 24Η και οι σημαντικότερες ειδήσεις της ημέρας θα έρχονται στο e-mail σας 

Ακολουθήστε μας στο facebook και στο twitter 


Κύριο θέμα της συνάντησης θα είναι το Κυπριακό, για το οποίο αναμένεται ότι ο Υπουργός Εξωτερικών θα επαναλάβει τις θέσεις της ε/κ πλευράς ως προς το πότε θα ήταν καλύτερο να επαναληφθούν οι συνομιλίες, δεδομένου ότι η Κυβέρνηση της Κυπριακής Δημοκρατίας είναι τώρα επικεντρωμένη στην αντιμετώπιση της οικονομικής κρίσης. Μετά την ολοκλήρωση της συνάντησης, ο Υπουργός αναμένεται να προβεί σε δηλώσεις.

Αργότερα, ο κ. Κασουλίδης θα έχει κατ’ ιδίαν συνάντηση με τον Αρχιεπίσκοπο Αμερικής Δημήτριο και στη συνέχεια θα συναντηθεί με την ηγεσία της Κυπριακής Ομοσπονδίας. Και στις δύο συναντήσεις βασικό θέμα είναι οι κινήσεις της κυπριακής παροικίας και της ευρύτερης ελληνοαμερικανικής Κοινότητας για αλληλεγγύη προς την Κύπρο.

Αργά το βράδυ θα αναχωρήσει για την Ουάσιγκτον, όπου την Παρασκευή συναντάται με τον Αμερικανό ομόλογό του, Τζον Κέρι.

Την Πέμπτη ο κ. Κασουλίδης θα έχει συναντήσεις με την ηγεσία της Ομάδας Ελληνικών Θεμάτων στο Κογκρέσο και τις επιτροπές Εξωτερικών της Βουλής και της Γερουσίας. Θα συναντηθεί επίσης με το Σύμβουλο Εθνικής Ασφαλείας του αντιπροέδρου Τζο Μπάιντεν, Τζέικ Σάλιβαν και την ηγεσία του Αμερικανο-Ισραηλινού Λόμπι. Το βράδυ θα μιλήσει στο Ινστιτούτο Μπρούκινγκς.

Το πρόγραμμα του Υπουργού Εξωτερικών στην Ουάσιγκτον περιλαμβάνει και συνεντεύξεις με το CNN και άλλα μέσα ενημέρωσης.

ΠΗΓΗ: ΚΥΠΕ