Συνάντηση με την Υπουργό Εργασίας θα έχει το ΕΒΕ Πάφου

 


 

Εγγραφείτε στο Newsletter του 24Η και οι σημαντικότερες ειδήσεις της ημέρας θα έρχονται στο e-mail σας

Ακολουθήστε μας στο facebook και στο twitter


Στη συνάντηση αναμένεται να συζητηθούν τα Σχέδια Κινήτρων για πρόσληψη ανέργων, οι οφειλές προς ΚΑ και το αίτημα για καταβολή τους με δόσεις κ.ά.

Σύμφωνα με ανακοίνωση του Εμπορικού και Βιομηχανικού Επιμελητηρίου Πάφου, στο πλαίσιο της συνάντησης θα γίνει ενημέρωση από την Υπουργό για την εργασιακή πολιτική της κυβέρνησης και τα διάφορα μέτρα / σχέδια εργασιακού προσανατολισμού για επανεκκίνηση της οικονομίας και την αύξηση της απασχόλησης.

Επίσης, αναφέρεται, στο επίκεντρο της συζήτησης θα τεθεί η αναπροσαρμογή και απλοποίηση των Σχεδίων Παροχής Κινήτρων προς Εργοδότες για πρόσληψη ανέργων για μόνιμη και περιοδική απασχόληση ώστε να γίνουν πιο ελκυστικά, ευέλικτα και αποτελεσματικά.

Θα τεθεί ακόμη η δυνατότητα, προστίθεται στην ανακοίνωση, της πληρωμής οφειλόμενων Κοινωνικών Ασφαλίσεων και άλλων ανάλογων συνεισφορών / αποκοπών με δόσεις, αλλά θα εκφραστεί και η έντονη αντίθεση στις πρόνοιες του νομοσχεδίου για νομικές ρυθμίσεις της επέκτασης των κλαδικών συλλογικών συμβάσεων, καθώς και τα μέτρα εξορθολογισμού των επιδομάτων σε πολιτικούς πρόσφυγες και σε άλλους δικαιούχους.

Ανάμεσα στα θέματα που θα εξεταστούν, είναι το θέμα της φιλελευθεροποίησης του ωραρίου λειτουργίας των καταστημάτων, ο εκσυγχρονισμός της μηνιαίας έκθεσης της Υπηρεσίας Απασχόλησης και Βιομηχανικής Εκπαίδευσης, ενώ θα καταβληθεί περαιτέρω προσπάθεια για την επιτάχυνση έναρξης της κατασκευής μεγάλων έργων αναπτύξεων του ιδιωτικού τομέα στην Πάφο, τα οποία θα δημιουργήσουν νέες θέσεις εργασίας, και ευρύτερα πολλαπλασιαστικά οφέλη στην τοπική κοινωνία και οικονομία, καταλήγει η ανακοίνωση.

Πηγή ΚΥΠΕ