Συνάντηση Έρογλου – Κιβρίκογλου στα κατεχόμενα

Η ευαισθησία της τουρκικής κυβέρνησης και των τουρκικών ενόπλων δυνάμεων στο Κυπριακό τον ενδυναμώνει στο τραπέζι των διαπραγματεύσεων, δήλωσε ο Ντερβίς Έρογλου κατά τη συνάντησή του σήμερα με το Διοικητή του στρατού ξηράς της Τουρκίας, Αντιστράτηγο, Χαϊρί Κιβρίκογλου, ο οποίος βρίσκεται στα κατεχόμενα.


 

Εγγραφείτε στο Newsletter του 24Η και οι σημαντικότερες ειδήσεις της ημέρας θα έρχονται στο email σας

Ακολουθήστε μας στο facebook και στο twitter


Όπως μεταδίδεται στα κατεχόμενα, η συνάντηση άρχισε στις 10.45 το πρωί, παρόντος και του αρχηγού των κατοχικών δυνάμεων, Αντιστράτηγοy, Ισμαήλ Σερντάρ Σαβάς. Ο Τ/κ ηγέτης ευχαρίστησε τον Κιβρίκογλου για το συνεχές ενδιαφέρον του για την Κύπρο, λέγοντας ότι υπηρέτησε στα κατεχόμενα από διαφορετικές θέσεις για μακρό χρονικό διάστημα. Οι τουρκικές ένοπλες δυνάμεις, ανέφερε, ήταν πάντοτε δίπλα στον «τ/κ λαό» και η στήριξή τους δεν εξασθένισε ποτέ. Ακόμα και τις πιο δύσκολες μέρες των Τ/κ, πρόσθεσε, γνωρίζουν ότι ο τουρκικός στρατός θα είναι δίπλα τους και θα περάσουν με ενότητα και ομόνοια.

 

«Πιστεύουμε ότι όσο διαρκεί η ευαισθησία είτε της κυβέρνησης της Τουρκικής Δημοκρατίας, είτε των τουρκικών ενόπλων δυνάμεων – που είμαστε σίγουροι ότι θα συνεχιστεί – η Τουρκία δεν θα επιτρέψει ποτέ να χαθούν τα δικαιώματα των Τ/κ στο τραπέζι των διαπραγματεύσεων», σημείωσε.

Από την πλευρά του ο Τούρκος Διοικητής του στρατού ξηράς είπε πως ο κατοχικός στρατός – «τ/κ ειρηνευτικές δυνάμεις», όπως τις αποκάλεσε – είναι η βάση της ειρήνης και της ασφάλειας στην Κύπρο, μεταφέροντας τους χαιρετισμούς του αρχηγού του τουρκικού στρατού, Στρατηγού Νεζντέτ Οζέλ. Βρίσκεται, είπε, στα κατεχόμενα για έλεγχο ρουτίνας, κάποιες ασκήσεις και έλεγχο των εγκαταστάσεων εκπαίδευσης. «Ο στρατός μας με το λαό μας είναι όπως το νύχι και το κρέας. Και με αυτό τον τρόπο θα συνεχίσουν».

Στη συνέχεια οι δύο άνδρες αντάλλαξαν, όπως αναφέρεται, αναμνηστικές πλακέτες.

Πηγή: ΚΥΠΕ