Συριακός όλμος στο Ισραήλ – Άρχισαν τα αντίποινα

 


 

Εγγραφείτε στο Newsletter του 24Η και οι σημαντικότερες ειδήσεις της ημέρας θα έρχονται στο email σας

Ακολουθήστε μας στο facebook και στο twitter


Η οβίδα εξερράγη σε χωράφι, κοντά στην γραμμή εκεχειρίας, στη νότια πλευρά του Γκολάν. Η ρίψη αυτή οφείλεται κατά τα φαινόμενα στις μάχες που μαίνονται ανάμεσα στον στρατό και τους σύρους αντάρτες και δεν στόχευε το ισραηλινό έδαφος, πρόσθεσε η εκπρόσωπος.

Την Δευτέρα, δύο ρουκέτες οι οποίες ερρίφθησαν από τη Συρία εξερράγησαν στον ίδιο τομέα του Γκολάν.

Οι εκτοξεύσεις αυτές σημειώνονται ενώ μεγάλη ένταση επικρατεί ανάμεσα στις δύο χώρες, ύστερα από δύο ισραηλινές επιδρομές την Παρασκευή και την Κυριακή στη Συρία. Σύρος αξιωματούχος είπε ότι η Δαμασκός θα απαντήσει στις επιδρομές αυτές αλλά θα επιλέξει την στιγμή για να το κάνει, ίσως όχι στο άμεσο μέλλον.

Από την έναρξη της σύγκρουσης στη Συρία, πριν από δύο χρόνια, η κατάσταση είναι τεταμένη στο Γκολάν αλλά περιστατικά όπως ρίψεις συριακών οβίδων στο ισραηλινό έδαφος και προειδοποιητικά πυρά από το Ισραήλ, παραμένουν σχετικά περιορισμένα.

Το Ισραήλ, που επισήμως βρίσκεται σε κατάσταση πολέμου με τη Συρία, κατέχει από το 1967 περί τα 1.200 τετραγωνικά χιλιόμετρα των υψιπέδων του Γκολάν, τα οποία έχει προσαρτήσει, σε μια απόφαση την οποία ουδέποτε αναγνώρισε η διεθνής κοινότητα. Έκταση περίπου 510 τετραγωνικά χλμ. του Γκολάν παραμένει υπό συριακό έλεγχο.

Περισσότερα στο news247.gr, επίσημο συνεργάτη της ιστοσελίδας μας.