Νιγηρία: Σκότωσαν και έκαψαν 23 αστυνομικούς


Εγγραφείτε στο Newsletter του 24Η και οι σημαντικότερες ειδήσεις της ημέρας θα έρχονται στο email σας

Ακολουθήστε μας στο facebook και στο twitter


Τα μέλη μιας μυστηριώδους νιγηριανής σέκτας έστησαν ενέδρα σε αστυνομικούς που πραγματοποιούσαν επιχείρηση για τη σύλληψή τους, σκοτώνοντας 23 εξ αυτών πριν βάλουν φωτιά στις σορούς των θυμάτων τους στο κεντρικό τμήμα της Νιγηρίας, δήλωσε στο Γαλλικό Πρακτορείο ένας αξιωματικός της αστυνομίας.

«Μια ομάδα 60 αστυνομικών (. . .) ήταν ο στόχος μιας επίθεσης μελών της σέκτας Ομπάτσε, οι οποίοι τους είχαν στήσει ενέδρα» την Τρίτη, είπε ένας αξιωματικός της αστυνομίας της κεντρικής πολιτείας Νασαράουα της Νιγηρίας, ο Αμπαγιόμι Ακερεμάλε. «Οι ένοπλοι της Ομπάτσε άνοιξαν πυρ εναντίον των πρακτόρων μας, σκοτώνοντας 23 εξ αυτών και βάζοντας φωτιά» στα πτώματα, πρόσθεσε.

Η πολιτεία Νασαράουα βρίσκεται ανάμεσα στον βορρά της Νιγηρίας, όπου κατά πλειονότητα κατοικούν μουσουλμάνοι, και στο νότο, όπου ζουν κυρίως χριστιανοί.

Τα μέλη μιας από τις κύριες φυλές στην πολιτεία αυτή, την Έγκον, μοιράζονται ανάμεσα σε χριστιανούς και μουσουλμάνους, ενώ η φυλή συνδέεται επίσης με παγανιστικά κινήματα.

Η σέκτα Ομπάτσε, το όνομα της οποίας σημαίνει «ήρθε η ώρα» στη γλώσσα τον Έγκον, αυτοπαρουσιάζεται σαν ένα κίνημα με αποστολή να απαλλάξει την κοινωνία από μάστιγες όπως ο αλκοολισμός και η μοιχεία.

Ο ίδιος αξιωματικός της αστυνομίας είπε στο Γαλλικό Πρακτορείο ότι οι δυνάμεις ασφαλείας αποφάσισαν να προβούν σε μια επιχείρηση για τη σύλληψη ορισμένων ηγετών του κινήματος αυτού, αφού πληροφορήθηκε ότι γίνονταν αναγκαστικοί προσηλυτισμοί σε ένα χωριό ονόματι Ελάκγιο, κοντά στη Λάφια, πρωτεύουσα της πολιτείας.

Σύμφωνα με έναν εκπρόσωπο του κυβερνήτη της πολιτείας, οι αστυνομικοί που έπεσαν νεκροί από πυρά ενόπλων της Ομπάτσε είναι τουλάχιστον 28. Ο εκπρόσωπος, Αλχάτζι Σάνι Μαϊρίγκα, προειδοποίησε ότι μετά από αυτό «που συνέβη, όλο το βάρος του νόμου θα πέσει σε όποιον κριθεί ένοχος» για την επίθεση.

Κάτοικοι του χωριού εξέταζαν το ενδεχόμενο να το εγκαταλείψουν. «Δεν είμαστε ασφαλείς εδώ πλέον», είπε.

 Για περισσότερες ειδήσεις διαβάστε στο news247.gr επίσημος συνεργάτης της ιστοσελίδας μας.