Σόϊμπλε: Προσβλέπει σε σύντομη υλοποίηση τραπεζικής ένωσης

 


 

Εγγραφείτε στο Newsletter του 24Η και οι σημαντικότερες ειδήσεις της ημέρας θα έρχονται στο email σας

Ακολουθήστε μας στο facebook και στο twitter


 

“Είναι ένα σχέδιο προτεραιότητας”, δήλωσε ο Σόιμπλε μιλώντας σε αμφιθέατρο πανεπιστημίου του Βερολίνου δίπλα στο Γάλλο ομόλογό του Πιέρ Μοσκοβισί. Ο Σόιμπλε δήλωσε πως η Ευρώπη χρειάζεται μεσοπρόθεσμα θεσμικές αλλαγές, όμως δεν μπορεί να περιμένει να γίνουν οι αλλαγές αυτές για να λύσει τρέχοντα προβλήματα.

“Πρέπει να κάνουμε ό,τι καλύτερο μπορούμε στη βάση των υφισταμένων συνθηκών και εκεί όπου δεν θα καταφέρουμε να πετύχουμε πράγματα θεσμικά, τότε θα εργαστούμε διακυβερνητικά ή ακόμη και διμερώς”, πρόσθεσε ο Σόιμπλε.

Ο Γάλλος ΥΠΟΙΚ Πιέρ Μοσκοβισί δήλωσε από την πλευρά του πως η Γαλλία δεν θα επιβραδύνει τις οικονομικές μεταρρυθμίσεις της μετά την απόφαση της Επιτροπής να δώσει στη χώρα περισσότερο χρόνο για να πετύχει τους δημοσιονομικούς στόχους της. “Η ευελιξία που μας δόθηκε δεν αντιμετωπίζεται από εμάς … ως κίνητρο για να χαλαρώσουμε το βηματισμό (για τη δημοσιονομική σταθεροποίηση). Θα συνεχίσουμε τις προσπάθειές μας να αντιμετωπίσουμε το διαρθρωτικό έλλειμμα”, δήλωσε.

“Η Γαλλία είναι μια σοβαρή χώρα που ασκεί μια αξιόπιστη πολιτική, δεν απαρνούμαστε αυτή τη δημοσιονομική ευθύνη”. Ωστόσο ο Γάλλος υπουργός δήλωσε επίσης πως η διόρθωση των δημόσιων οικονομικών δεν θα πρέπει να πνίξει την ανάπτυξη. “Φυσικά πρέπει να εξασφαλίσουμε ότι τα δημοσιονομικά είναι σωστά, αλλά πρέπει να φέρεις σε πέρας αυτή την άσκηση προσεκτικά, λαμβάνοντας υπόψη τις εθνικές καταστάσεις και προσδιορίζοντας το σωστό ρυθμό ώστε να διατηρηθούν οι προοπτικές της ανάπτυξης”, πρόσθεσε ο Μοσκοβισί.

Ο Γάλλος Υπουργός κάλεσε επίσης τη Γερμανία να είναι ευέλικτη και να σεβαστεί τη διαφορετικότητα της Ευρώπης, όχι απλώς να επικεντρώνεται στους κανόνες και την πειθαρχία.

Σύμφωνα με τον Μοσκοβισί, η Γερμανία είναι παραδοσιακά πολύ προσκολλημένη στους κανόνες και την πειθαρχία, τα οποία είναι πράγματα που χρειαζόμαστε , “αλλά ταυτόχρονα πρέπει να είμαστε ικανοί για ευελιξία, για κατανόηση και για σεβασμό της διαφορετικότητάς μας”. 

Πηγή ΚΥΠΕ