Σόιμπλε: Το ευρώ θα επιβίωνε και χωρίς την Ελλάδα

 

“Η προσπάθεια διάσωσης του ευρώ δεν θα αποτύγχανε εάν μια χώρα αποχωρούσε”, εκτιμά ο υπουργός Οικονομικών της Γερμανίας Βόλφγκανγκ Σόιμπλε και ειδικά για την Ελλάδα σημειώνει ότι οι συνέπειες από μία ενδεχόμενη έξοδο είχαν συζητηθεί όταν ο πρώην πρωθυπουργός Γιώργος Παπανδρέου είχε εκφράσει την πρόθεσή του για την διεξαγωγή δημοψηφίσματος.


 

Εγγραφείτε στο Newsletter του 24Η και οι σημαντικότερες ειδήσεις της ημέρας θα έρχονται στο email σας

Ακολουθήστε μας στο facebook και στο twitter


“Το δημοψήφισμα βέβαια δεν έγινε. Αλλά ακόμη και αν ο ελληνικός λαός είχε τότε αποφασίσει κατά της παραμονής της χώρας στο ευρώ, κάτι που δεν πιστεύω ότι θα συνέβαινε, βάσει των τελευταίων εκλογικών αποτελεσμάτων, το ευρώ θα είχε επιβιώσει” υποστηρίζει ο Β.Σόιμπλε σε συνέντευξή του στην εβδομαδιαία εφημερίδα Die Zeit.

Στο ερώτημα υπό ποιες συνθήκες θα διαλυόταν η Ευρωζώνη, ο Γερμανός υπουργός Οικονομικών απαντά πως δεν μπορεί καν να διανοηθεί ότι το ευρώ θα μπορούσε να καταρρεύσει.


 

Διαβάστε επίσης “Ο μύθος της Γερμανίας: Δεν κοστίζει ούτε σεντ να σώσουν τους τεμπέληδες του Νότου“.


Αναφερόμενος τέλος, στο νεοσύστατο κόμμα “Εναλλακτική για την Γερμανία”, ( AfD) το οποίο προπαγανδίζει την έξοδο της χώρας από το ευρώ, ο κ. Σόιμπλε προέβλεψε ότι δεν θα έχει τύχη, καθώς θεωρεί ότι οι Γερμανοί στηρίζουν πλήρως το κοινό νόμισμα.

 

Για περισσότερα θέματα news247.gr επίσημο συνεργάτη της ιστοσελίδας μας.