Στήριξη κυπριακών Μ.Μ.Ε. με προγράμματα της Ε.Ε.


Εγγραφείτε στο Newsletter του 24Η και οι σημαντικότερες ειδήσεις της ημέρας θα έρχονται στο e-mail σας

Ακολουθήστε μας στο facebook και στο twitter


Αυτό είναι το συμπέρασμα ανακοίνωσης της Ένωσης Συντακτών Κύπρου για τη σημερινή συνάντηση του Διοικητικού της Συμβουλίου με τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας, Νίκο Αναστασιάδη.

 


Διαβάστε επίσης: Αντώνης Μακρίδης: «Ο ΠτΔ μας υποσχέθηκε ότι θα βοηθήσει τους δημοσιογράφους»


 

 

Αναλυτικά το ανακοινωθέν:

«Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, κ. Νίκος Αναστασιάδης, δέχθηκε σήμερα στο Προεδρικό τα μέλη του διοικητικού συμβουλίου της Ένωσης Συντακτών και συζήτησε μαζί τους τα οξύτατα προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι δημοσιογράφοι. 

Στον Πρόεδρο της Δημοκρατίας επιδόθηκε υπόμνημα και επιστολή με τα προβλήματά μας και ζητήθηκε η συνδρομή της Πολιτείας προς στήριξη των δημοσιογράφων και των Μ.Μ.Ε.

Μεταξύ άλλων, ο Πρόεδρος υποσχέθηκε όπως οι άνεργοι δημοσιογράφοι ενταχθούν σε συγκεκριμένο πρόγραμμα του Υπουργείου Εργασίας, με επιδότηση καθορισμένου ποσού ως μισθού και εξασφάλιση των αντίστοιχων εισφορών τους στο Ταμείο Κοινωνικών Ασφαλίσεων. Επίσης, υποσχέθηκε και έδωσε οδηγίες για ενεργοποίηση των διαδικασιών ώστε οι δημοσιογράφοι να ενταχθούν και να βοηθηθούν από συγκεκριμένα προγράμματα της Ε. Ένωσης, είτε αυτά είναι συγχρηματοδοτούμενα είτε όχι. Προς τούτο, θα έχουμε επαφή εντός τα επόμενης εβδομάδας με τον Κυβερνητικό Εκπρόσωπο, κ. Χρίστο Στυλιανίδη, για καθορισμό των διαδικασιών που πρέπει να ενεργοποιηθούν. Θα διερευνηθεί, επίσης, κάθε δυνατότητα για ενίσχυση των Μέσων που τα έσοδά τους πλήττονται στις δύσκολες σημερινές οικονομικές συνθήκες. 

Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας συμφώνησε μαζί μας ότι όπου λιγοστεύουν οι δημοσιογράφοι και συρρικνώνονται τα δικαιώματά τους, ταυτόχρονα συρρικνώνεται και η Δημοκρατία. 

Το διοικητικό συμβούλιο της ΕΣΚ ευχαρίστησε τον Πρόεδρο και τους συνεργάτες του τόσο για το μεγάλο ενδιαφέρον που επέδειξαν όσο και για τις δεσμεύσεις για μέτρα υποστήριξης των δημοσιογράφων».