Συγκλονίζει η φωτογραφία με την ”τελευταία αγκαλιά” (pic)


Εγγραφείτε στο Newsletter του 24Η και οι σημαντικότερες ειδήσεις της ημέρας θα έρχονται στο e-mail σας

Ακολουθήστε μας στο facebook και στο twitter


Την φοβερή εικόνα τράβηξε η φωτογράφος Taslima Akhter από το Μπανγκλαντές, μετά την κατάρρευση του 8όροφου κτιρίου από την οποία βρήκαν τραγικό θάνατο σχεδόν 800 άνθρωποι. Δύο άνθρωποι, που κανείς δεν ξέρει τί σχέση είχαν, έχουν αγκαλιαστεί, προφανώς για να σωθούν από την πτώση. Βρέθηκαν νεκροί μέσα στα ερείπια. 

Μάλιστα, η ίδια η φωτογράφος μίλησε για την απίστευτη φωτογραφία που εδώ και λίγες ώρες κάνει τον γύρο του κόσμου. “Μου έκαναν πολλές ερωτήσεις για την φωτογραφία αυτή. Προσπάθησα να μάθω γι’ αυτούς αλλά δεν έβγαλα άκρη. Δεν ξέρω ούτε ποιοί είναι, ούτε τι σχέση είχαν. Τους “ανακάλυψα” στο τέλος της ημέρας. Ημουν όλη μέρα στα ερείπια και έβλεπα τους διασώστες αλλά και πολίτες να βγάζουν τραυματισμένους εργάτες από τα συντρίμμια. Θυμάμαι ακόμα τα τρομαγμένα μάτια των συγγενών. Ημουν εξαντλημένη, τόσο πνευματικά όσο και σωματικά. Ξαφνικά, ανακάλυψα το ζευγάρι αυτό, αγκαλιασμένο στα ερείπια” αναφέρει η φωτογράφος και συνεχίζει:

“Το αίμα από τα μάτια του άνδρα έτρεχε σαν δάκρυ. Όταν τους είδα δεν μπορούσα να το πιστέψω. Τους αισθάνθηκα σαν δικούς μου ανθρώπους. Τους έβλεπα τις τελευταίες τους στιγμές να κάθονται έτσι αγκαλιασμένοι, προσπαθώντας ό ένας να σώσει τον άλλο. Κάθε φορά που κοιτάζω αυτή την φωτογραφία, αισθάνομαι άβολα. Με έχει στοιχειώσει. Είναι σα να μου λένε. Δεν είμαστε ακόμα δυο πτώματα. Δεν είμαστε φτηνά εργατικά χέρια και φτηνές ζωές. Είμαστε άνθρωποι σαν κι εσάς. Η ζωή μας είναι πολύτιμη και τα όνειρά μας το ίδιο. Η αγριότητα και η εκμετάλλευση θα συενχιστεί. Γι’ αυτό και θέλω η φωτογραφία αυτή να κάνει τον γύρο του κόσμου” καταλήγει η φωτογράφος. Και σίγουρα τον κάνει.