Συλλούρης: Δεν θα αποδεχθούμε διασύνδεση Κυπριακού – ΦΑ

 


 

Εγγραφείτε στο Newsletter του 24Η και οι σημαντικότερες ειδήσεις της ημέρας θα έρχονται στο email σας

Ακολουθήστε μας στο facebook και στο twitter


Μιλώντας σε σημερινή δημοσιογραφική διάσκεψη, ο κ. Συλλούρης είπε “όσοι τις τελευταίες ημέρες έκαναν δηλώσεις για το Κυπριακό, είναι ξένοι παράγοντες που είναι αψυχολόγητοι και δεν έχουν και την έξωθεν καλή μαρτυρία από την ενασχόληση τους με το πρόβλημα”.

“Η παρέμβαση τους αν πράγματι ενδιαφέρονταν για τη λύση του Κυπριακού και όχι την προώθηση των τουρκικών θέσεων ή της τουρκικής επικοινωνιακής πολιτικής, θα έπρεπε να ήταν όταν η Τουρκία αρνείτο να συζητήσει λύση του Κυπριακού επειδή προέδρευε η Κύπρος της ΕΕ”, πρόσθεσε.

“Εκεί, αυτοί οι παράγοντες και ιδιαίτερα οι προερχόμενοι από την Ευρώπη έπρεπε να δείξουν το ενδιαφέρον του για την Κύπρο”, ανέφερε ο κ. Συλλούρης, προσθέτοντας ότι “τότε όμως προτίμησαν να σιωπήσουν”.

 

Αμμόχωστος

Σχολιάζοντας και την επαναφορά της πρότασης για επιστροφή της Αμμοχώστου στους νόμιμους κατοίκους της, ο κ. Συλλούρης είπε ότι “ο ΓΓ του ΟΗΕ οφείλει να εφαρμόζει τις αποφάσεις των Ηνωμένων Εθνών και όχι απλώς να μεταφέρει απόψεις”, προσθέτοντας ότι “είναι απόφαση των ΗΕ η παράδοση της Αμμοχώστου στους νόμιμους κατοίκους της”.

Ανέφερε ότι το ΕΥΡΩΚΟ θεωρεί ότι “θα ήταν ένα θετικό σοκ για την οικονομία αλλά και για να υπάρξει εμπιστοσύνη έναρξης συνομιλιών η παράδοση της Αμμοχώστου στους νόμιμους κατοίκους”.

Ο κ. Συλλούρης κάλεσε “τον ΓΓ του ΟΗΕ να αναλογιστεί κατά πόσον, πράγματι, θα μπορούσε να ήταν μια θετική εξέλιξη αυτή η κίνηση όπως ζητήθηκε και από την Κυπριακή Δημοκρατία”.

Πηγή ΚΥΠΕ