Συνάντηση Υπ. Συγκοινωνιών με ΠΟΒΕΚ


 Εγγραφείτε στο Newsletter του 24Η και οι σημαντικότερες ειδήσεις της ημέρας θα έρχονται στο email σας

Ακολουθήστε μας στο facebook και στο twitter


 

 

Ο Τάσος Μητσόπουλος πραγματοποίησε σήμερα στο Υπουργείο Συγκοινωνιών σύσκεψη με εκπροσώπους της ΠΟΒΕΚ κατά την οποία συζητήθηκαν, όπως ο ίδιος δήλωσε, θέματα που έχουν να κάμουν με τις οδικές μεταφορές, την εμπορική ναυτιλία, την εξυπηρέτηση των επαγγελματιών οδηγών αλλά και ζητήματα που έχουν να κάμουν με τεχνικά επαγγέλματα τις άδειες εξάσκησης των οποίων εκδίδει το Τμήμα Δημοσίων Έργων.

«Το μήνυμα το οποίο δώσαμε είναι ότι αυτή την περίοδο της οικονομικής κρίσης οφείλουμε να στηρίξουμε τη βιωσιμότητα των συγκεκριμένων επαγγελματικών κλάδων, επιταχύνοντας τις διαδικασίες και αποφεύγοντας την αύξηση του κόστους στη λειτουργία κάποιων επαγγελμάτων οι οποίοι συμπιέζονται οικονομικά αυτή την περίοδο» τόνισε ο κ. Μητσόπουλος.

Συγκεκριμένα ο Υπουργός Συγκοινωνιών εξήγησε πως σε ό,τι αφορά τις επαγγελματικές άδειες οδηγών συμφωνήθηκε όπως υπάρξει διευκόλυνση των επαγγελματιών του κλάδου από το Υπουργείο με την παροχή χρονικής παράτασης μέχρι να δημιουργηθεί και η κατάλληλη υποδομή για την έκδοση των αδειών.

Πρόσθεσε σε ό,τι αφορά το θέμα των οδηγών ταξί, πως συμφωνήθηκε όπως ενταθούν οι έλεγχοι για αντιμετώπιση των φαινομένων πειρατείας αλλά και των υπερχρεώσεων που εντοπίζονται.

Σύμφωνα με τον κ. Μητσόπουλο, από πλευράς των επαγγελματιών ταξί αναφέρθηκε κατά τη σύσκεψη ότι πρόκειται για φαινόμενα που δεν προέρχονται από τους αδειοδοτημένους οδηγούς αλλά κυρίως ερασιτέχνες ή άτομα που παράνομα απασχολούνται στον κλάδο.

Είπε ακόμη πως κατά τη σύσκεψη συζητήθηκαν θέματα για διευκόλυνση των οδηγών φορτηγών σε σχέση με την παροχή του πιστοποιητικού επαγγελματικής ικανότητας σύμφωνα με τη νέα οδηγία της ΕΕ, όπως επίσης και το θέμα της διευκόλυνσης των οδηγών φορτηγών για στάθμευση τους στο λιμάνι Λεμεσού αλλά και της ενίσχυσης των ελέγχων από πλευράς της Αρχής Λιμένων έτσι ώστε να μην εισέρχονται στο χώρο φορτηγά που δεν διαθέτουν το απαραίτητο πάσο.

Ανέφερε τέλος ότι συμφωνήθηκε όπως υπάρχει ένας θεσμοθετημένος και τακτικός διάλογος με την ΠΟΒΕΚ.