Ποιοι θέλουν τον Τσίπρα πρόεδρο της Κομισιόν


Εγγραφείτε στο Newsletter του 24Η και οι σημαντικότερες ειδήσεις της ημέρας θα έρχονται στο e-mail σας

Ακολουθήστε μας στο facebook και στο twitter


Στις προσεχείς ευρωεκλογές, οι ευρωπαϊκές ομάδες του Ευρωκοινοβουλίου θα ανακοινώσουν στους ψηφοφόρους ποιον προτείνουν για υποψήφιο πρόεδρο της Κομισιόν, στη θέση δηλαδή του Χοσέ Μανουέλ Μπαρόζο, του οποίου η θητεία λήγει το 2014.

Ως φαβορί, σχεδόν σίγουρος υποψήφιος του Ευρωπαϊκού Σοσιαλιστικού Κόμματος θεωρείται ο Μάρτιν Σουλτς, ενώ το Ευρωπαϊκό Λαϊκό Κόμμα φέρεται να προκρίνει την Επίτροπο αρμόδια για τη δικαιοσύνη Βίβιαν Ρέντινγκ.

Η επικεφαλής της Ευρωπαϊκής Ενωτικής Αριστεράς στο Ευρωκοινοβούλιο Γερμανίδα ευρωβουλευτής Γκαμπριέλα Τσίμμερ δήλωσε πως ο υποψήφιος του Ευρωπαϊκού Κόμματος της Αριστεράς θα μπορούσε να είναι ο Αλέξης Τσίπρας. “Εάν η Ευρωπαϊκή Ενωτική Αριστερά αποφάσιζε για έναν υποψήφιο για την προεδρία της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, αυτός θα μπορούσε να είναι ο Αλέξης Τσίπρας από την Ελλάδα, ένας νέος πολιτικός που έχει αρχίσει να αναπτύσσει δυναμική και κοινό στην Ευρώπη”, δήλωσε χαρακτηριστικά η Γκαμπριέλα Τσίμμερ. Τα πολύ καλά λόγια της επικεφαλής της Ευρωπαϊκής Ενωτικής Αριστεράς ενθουσίασαν, σύμφωνα με τη Real, την Κουμουνδούρου.

Αν προταθεί για πρόεδρος της Κομισιόν από την αριστερά κατά τις ευρωεκλογές ο Αλέξης Τσίπρας θα είναι ένα μεγάλο μπόνους για τον ΣΥΡΙΖΑ, ενόψει και των εθνικών εκλογών. Οι ίδιες πηγές εκτιμούν ότι ακόμα και η συζήτηση του ονόματος του Αλέξη Τσίπρα αυξάνει το κύρος του προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ.

Το ενδεχόμενο να προταθεί ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ ως υποψήφιος της αριστεράς για τη θέση του Μπαρόζο είναι αρκετά πιθανό καθώς υπάρχει, μεταξύ των άλλων, και αντιπαράθεση μεταξύ των αριστερών ηγεσιών Γερμανίας και Γαλλίας, με τη μία πλευρά να μην κάνει δεκτή τυχόν υποψηφιότητα της άλλης.

Σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες, δυνάμεις της Ευρωπαϊκής Αριστεράς προτείνουν συνεργασία με το ριζοσπαστικό κομμάτι της σοσιαλδημοκρατίας, μέρος της οποίας θεωρούν και τον Μάρτιν Σουλτς.

Για περισσότερες ειδήσεις στο news247.gr, επίσημο συνεργάτη της ιστοσελίδας μας.