Την προσφορά του Σώματος Προσκόπων εξήρε ο Πρόεδρος

 


 

Εγγραφείτε στο Newsletter του 24Η και οι σημαντικότερες ειδήσεις της ημέρας θα έρχονται στο email σας

Ακολουθήστε μας στο facebook και στο twitter


«Η κοινωνική αλληλεγγύη, η σκέψη για το συνάνθρωπο, η βοήθεια προς το διπλανό έχουν πάψει να είναι θεωρητικές απόψεις, αλλά αποτελούν μια καθημερινή αναγκαιότητα. Η κοινωνία μας θα πρέπει να σκύψει με αγάπη πάνω από τα προβλήματα που αντιμετωπίζει και ο καθένας να δώσει το χέρι στο διπλανό του για να μπορέσουμε όλοι μαζί να προχωρήσουμε μπροστά», τόνισε ο Πρόεδρος, σημειώνοντας ότι ίσως απευθύνει την πρόσκληση αυτή στα πλέον ευήκοα ώτα: Στους Προσκόπους, στα παιδιά και στους ενήλικες που από τον καιρό που φόρεσαν το μαντήλι τους έχουν θέσει τον εαυτό τους στην υπηρεσία του συνόλου. Τρόπος ζωής, σε μια κοινωνία που διακρίνεται από ατομικισμό, που μετρά την κάθε κίνηση με βάση το απώτερο όφελος. Έχουμε, είπε, όλοι να μάθουμε πολλά από τον προσκοπικό τρόπο σκέψης και πρακτικής.

Ο Πρόεδρος Αναστασιάδης εξήρε το έργο και την προσφορά του Σώματος Προσκόπων Κύπρου, λέγοντας ότι είναι γνωστή και ως εκ τούτου αποτελεί καθήκον της πολιτείας να συνδράμει στην προσπάθεια αυτή, απτή απόδειξη τούτου, δε, είναι η από μέρους του αποδοχή της πρότασης να θέσει το Σώμα Προσκόπων Κύπρου υπό την Υψηλή Προστασία του Προέδρου της Κυπριακής Δημοκρατίας.

Ο Κυπριακός Προσκοπισμός, συνέχισε, εδώ και 100 χρόνια είναι παρών σε όλες τις σημαντικές στιγμές της πατρίδας μας. «Οι πρόσκοποι της Κύπρου πιστοί στις αγαθές αρχές που διέπουν τις δραστηριότητές τους είναι πάντοτε έτοιμοι να προσφέρουν την κάθε βοήθεια προς τον συνάνθρωπο που έχει ανάγκη αλλά και προς το κοινωνικό σύνολο και την πατρίδα», τόνισε.

«Το καθήκον, η τιμή, η προσφορά, η κοινωνία, ο συνάνθρωπος, η Πατρίδα, ο Θεός είναι λέξεις που καθορίζουν την πορεία του κάθε Προσκόπου μέσα στο χρόνο. Οι τεχνικές ικανότητες και δεξιότητες που αποκτά μέσα από την εκπαίδευσή του δεν είναι παρά εργαλεία, για να μπορέσει να είναι έτοιμος ανά πάσα στιγμή να προσφέρει όσα περισσότερα μπορεί», πρόσθεσε.

Σε άλλο σημείο της ομιλίας του, ο Πρόεδρος Αναστασιάδης είπε ότι «η πατρίδα, μάς έχει ανάγκη σε ένα νέο δημιουργικό ρόλο. Όλοι μαζί και ο καθένας από το δικό του πόστο να βοηθήσει να φτάσουμε σε πιο ψηλά ανεβάσματα».

Κάλεσε, τέλος, τους Προσκόπους να συνεχίσουν «τον αγώνα τον καλό, δίνοντας μαθήματα προσφοράς και αλληλεγγύης, συμμετέχοντας στο ωραίο σας ταξίδι για τα επόμενα 100 χρόνια κυπριακού προσκοπισμού» και διαβεβαίωσε ότι η πολιτεία, αναγνωρίζοντας την αιωνόβια πλέον προσφορά του Σώματος Προσκόπων Κύπρου, θα συνταξιδεύει μαζί τους.

Πηγή ΚΥΠΕ