Ο οδηγός του ασθενοφόρου έχασε τον δρόμο και το μωρό πέθανε


Εγγραφείτε στο Newsletter του 24Η και οι σημαντικότερες ειδήσεις της ημέρας θα έρχονται στο e-mail σας

Ακολουθήστε μας στο facebook και στο twitter


Τη ζωή της έχασε η μόλις τριών μηνών Bella στο Norfolk της Βρετανίας, όταν ο οδηγός του ασθενοφόρου καθυστέρησε να την παραλάβει και έχασε και το δρόμο για το νοσοκομείο.

Η μητέρα της Amy Carter κάλεσε το 999 όταν κατάλαβε ότι κάτι δεν πήγαινε καλά με το μωρό της, το οποίο είχε σταματήσει να αναπνέει. Το ασθενοφόρο έχασε το δρόμο για το σπίτι της και έφτασε σε μισή ώρα, αντί για τα 8 προβλεπόμενα λεπτά. Η νεαρή μητέρα, διαισθανόμενη ότι το ίδιο θα μπορούσε να συμβεί και στη διαδρομή προς το νοσοκομείο, φώναζε οδηγίες μέσα από το ασθενοφόρο, αλλά ο οδηγός την αγνοούσε. Πήρε μια λάθος στροφή που στάθηκε μοιραία για τη Bella. Όταν έφτασαν στο νοσοκομείο West Suffolk Hospital το τριών μηνών κοριτσάκι είχε σταματήσει να αναπνέει για μία ώρα και ήταν νεκρό.

«Αν είχαν έρθει στην ώρα τους θα ήταν ζωντανή. Τους φώναζα οδηγίες, αλλά ήταν σαν να μην ήμουν εκεί» λέει η 24χρονη Amy Carter. Η απαρηγόρητη μητέρα λέει ότι το πλήρωμα του ασθενοφόρου έκανε πλάκα, αντί να ασχοληθεί με την κόρη της. «Συζητούσαν πώς είχαν περάσει το Σαββατοκύριακο και παραπονιόντουσαν για τα γόνατά τους και για το πόσο γέροι ένιωθαν όταν αναγκάζονταν να σκύβουν. Δεν νομίζω ότι ήξεραν πώς να χειριστούν την περίπτωση. 

Η οικογένεια έχει ακόμα ένα τετράχρονο γιο, αλλά η Amy είναι τόσο συντετριμμένη που αρνείται να πλησιάσει άλλα μωρά. «Δεν εύχομαι αυτό τον πόνο ούτε στο χειρότερο εχθρό μου. Δύο μέλη της οικογένειάς μου έχουν παιδιά και δεν μπορώ ούτε να τα δω» λέει.

Οι επικεφαλής του πληρώματος του ασθενοφόρου συνάντησαν την οικογένεια και παραδέχτηκαν την αποτυχία τους στην αντιμετώπιση του περιστατικού. 

Πηγή: Newsbeast.gr