Βέργας : Επιβάλλεται εκπόνηση σχεδίου οικονομικής ανάκαμψης

 


 

Σας κάνουμε δώρο 500 ευρώ για τις διακοπές σας!!!

Ακολουθήστε μας στο facebook και στο twitter


Το μήνυμα ότι θα πρέπει να αντιμετωπιστούν αποτελεσματικά τα σοβαρά  κοινωνικο- οικονομικά προβλήματα που έχουμε ενώπιον μας, και όχι να  αναλύσουμε το παρελθόν και τους λόγους που μας οδήγησαν στη σημερινή κατάσταση,  έστειλε μέσω του χαιρετισμού του ο δήμαρχος Πάφου Σάββας Βέργας στην ημερίδα της PWC με θέμα « μνημονιακό επιχειρηματικό περιβάλλον : προκλήσεις και προοπτικές , η Πάφος στην δίνη της κρίσης»  που πραγματοποιήθηκε απόψε σε ξενοδοχείο της πόλης. 

Αν και στο σύντομο χαιρετισμό του ο κ Βέργας,  ανέφερε πως δεν ενδείκνυται να εισέλθει στις πολύμορφες και πολυεπίπεδες διαστάσεις του θέματος,  ωστόσο πρόσθεσε πως θεωρεί υποχρέωση του  να επισημάνει, τη πιεστική πλέον ανάγκη για αποτελεσματική αντιμετώπιση των σημερινών δυσκολιών, στο βαθμό βέβαια που το επιτρέπουν οι αντικειμενικές συνθήκες.  

Με το δεδομένο αυτό, εκτίμησε πως «ήρθε η στιγμή για την εκπόνηση ενός ολοκληρωμένου στρατηγικού σχεδίου οικονομικής ανάκαμψης με την ενεργό εμπλοκή όλων των τοπικών φορέων τόσο του δημοσίου όσο και του ιδιωτικού τομέα».

Μέσα από ένα τέτοιο σχέδιο, συνέχισε ο κ Βέργας ,  θα μπορούσαν να καθοριστούν με σαφήνεια και εγκυρότητα οι στόχοι μας , να τεθούν προτεραιότητες και να εντοπιστούν ενέργειες που ο καθένας οφείλει να κάνει στον τομέα του, ώστε να δημιουργηθούν οι προϋποθέσεις για μια ασφαλή, μεθοδική και συντονισμένη  επανεκκίνηση της τοπικής οικονομίας μας, απαλλαγμένη από τα λάθη και την ασυνεννοησία του παρελθόντος που οδήγησαν σε μία άναρχη εν πολλοίς ανάπτυξη.

Οι σημερινές δύσκολες συνθήκες είπε που βιώνει ο τόπος μας, δεν μας αφήνουν πολλές επιλογές, προσθέτοντας πως πρέπει να δράσουμε, να αντιδράσουμε, να αγωνιστούμε και να παλέψουμε.

Ο κ. Βέργας αναφέρθηκε και στην πρόσφατη συμφωνία για πώληση σε Κινέζους επενδυτές του μεγάλου αναπτυξιακού έργου στην περιοχή της Πέτρας του Ρωμιού, η οποία – όπως είπε – αποδεικνύει για ακόμη μια φορά ότι η Πάφος διαθέτει τις δυνατότητες και έχει τις προοπτικές.

Κυρίως όμως αποδεικνύει συνέχισε « ότι στον τόπο αυτό ο επιχειρηματικός κόσμος δεν σκύβει το κεφάλι,  δεν τα βάζει κάτω, αλλά αγωνίζεται και προσπαθεί».

Ο κ Βέργας συνεχάρη τέλος την PWC για την αξιέπαινη πρωτοβουλίας της να διοργανώσει την εκδήλωση , αλλά και για τη διαχρονική προσφορά της στον επιχειρηματικό κόσμο της επαρχίας.

Στο πλαίσιο της ημερίδας έγιναν παρουσιάσεις και συζητήσεις για την προσαρμογή και την επανεκκίνηση της δυσπραγούσας σήμερα οικονομίας μας.

Πηγή ΚΥΠΕ