Βγενόπουλος: Καταχρηστικές οι ενέργειες έκδοσης διαταγμάτων


Σας κάνουμε δώρο 500 ευρώ για τις διακοπές σας!!! 

Ακολουθήστε μας στο facebook και στο twitter 


Σε γραπτή του δήλωση για τα ενδιάμεσα διατάγματα που εξέδωσε το Επαρχιακό Δικαστήριο Λευκωσίας για παγοποίηση περιουσιακών στοιχείων, ο Ανδρέας Βγενόπουλος κάνει λόγο για «καταχρηστικές και μονομερείς ενέργειες».

Αναφέρει ακόμη ότι τα διατάγματα «δεν μπορούν να εκτελεσθούν εκτός Κύπρου» και ήδη η συζήτηση για την ανάκληση των Διαταγμάτων έχει ορισθεί για τις 11 Ιουνίου 2013.

«Και μόνον από τα ποσά που αναφέρονται στα Διατάγματα είναι προφανές ότι όλες αυτές οι ενέργειες που εκπορεύονται από την κρατική Λαϊκή Τράπεζα στερούνται σοβαρότητος» αναφέρει ο Ανδρέας Βγενόπουλος, σημειώνοντας ότι «για τις ανταγωγές αποζημίωσης που θα καταθέσουν οι ζημιωθέντες από αυτές τις καταχρηστικές και μονομερείς ενέργειες, η υπό εκκαθάριση κρατική Λαϊκή Τράπεζα έχει καταθέσει στο Δικαστήριο ως εγγύηση 200.000 ευρώ».

Την ίδια ώρα, κοινή ανακοίνωση του ομίλου Marfin Investment Group (MIG) και του Ανδρέα Βγενόπουλου αναφέρεται στην αγωγή που κατέθεσε η Λαϊκή στα κυπριακά δικαστήρια εναντίον της MIG για ποσό άνω των 2 δις ευρώ, υποστηρίζοντας ότι είναι «πλήρης νομικών αυθαιρεσιών και ακροβασιών».

«Η αγωγή αυτή εναντίον της MIG, η οποία κατετέθη στα αναρμόδια κυπριακά δικαστήρια και όχι στα ελληνικά, παρόλο που η MIG είναι ελληνική εταιρεία εδρεύουσα στην Ελλάδα και εισηγμένη στο Χρηματιστήριο Αθηνών, είναι πλήρης νομικών αυθαιρεσιών και ακροβασιών, με προφανή στόχο την άμυνα της Κυπριακής Δημοκρατίας έναντι της νόμιμης απαίτησης της MIG που θα κριθεί από το αρμόδιο Διεθνές Διαιτητικό Δικαστήριο» αναφέρεται στην ανακοίνωση.

Σημειώνεται ότι η MIG έχει προσφύγει στο Διεθνές Διαιτητικό Δικαστήριο κατά της Κυπριακής Δημοκρατίας διεκδικώντας το ποσό των 828 εκατ. ευρώ πλέον ζημιών από την επένδυσή της στην Λαϊκή Τράπεζα.

Η MIG θεωρεί ότι η αγωγή εις βάρος της δεν πρόκειται να γίνει αποδεκτή, ενώ αντίθετα θεωρεί ότι το Διεθνές Διαιτητικό Δικαστήριο θα αποδεχθεί την δική της προσφυγή.

Πηγή ΚΥΠΕ