Βρετανίδα Ευρωβουλευτής: “Μέτρα ανάπτυξης χρειάζεται η Κύπρος”

Το μήνυμα ότι η Κύπρος χρειάζεται μέτρα ανάπτυξης και όχι λιτότητας έστειλε η Βρετανίδα Ευρωβουλευτής Μέρι Χάνεϊμπολ στην επικεφαλής του ΔΝΤ Κριστίν Λαγκάρντ κατά τη διάρκεια δηλώσεων της μετά από συνάντηση που είχε με τον Γενικό Γραμματέα του ΑΚΕΛ Άντρο Κυπριανού.


 

Εγγραφείτε στο Newsletter του 24Η και οι σημαντικότερες ειδήσεις της ημέρας θα έρχονται στο e-mail σας

Ακολουθήστε μας στο facebook και στο twitter


Από την πλευρά του ο κ. Κυπριανού εξέφρασε την ανησυχία του για τις θέσεις της κ. Λαγκάρντ.  Όσον αφορά στο Κυπριακό ευχαρίστησε την κ. Χάνεϊμπολ για τη σταθερή και συνεπή της θέση στο Κυπριακό και επανέλαβε τη θέση της Λευκωσίας ότι πρέπει να δοθεί χρόνος για να αντιμετωπιστεί το θέμα της οικονομίας πριν να αρχίσουν συνομιλίες, καθώς και ότι αυτές θα πρέπει να προετοιμαστούν κατάλληλα, σημειώνοντας ταυτόχρονα ότι το ζητούμενο είναι να υπάρξει και πολιτική βούληση από την πλευρά της Τουρκίας.


 

Διαβάστε επίσης “Αποκαλυπτικό 24H: Δείτε το 77σέλιδο έγγραφο Ντάουνερ! (docs)“.


Στις δηλώσεις της κ. Χάνεϊμπολ εξέφρασε τη χαρά της που βρίσκεται στην Κύπρο και μπορεί να ενημερωθεί για την κατάσταση της οικονομίας και το Κυπριακό από κοντά, ευχόμενη ό, τι καλύτερο για την Κύπρο.

«Ελπίζω ότι η κ. Λαγκάρντ να «συνέλθει» γιατί νομίζω αυτό που προσπαθεί να επιβάλλει θα προκαλέσει μεγάλη ζημιά στην Κύπρο», είπε, προσθέτοντας ότι «αυτό που χρειαζόμαστε είναι κάποια μέτρα που θα τονώσουν την ανάπτυξη για να ξεπεραστούν τα οικονομικά προβλήματα, όχι περισσότερη λιτότητα».

Εξέφρασε την ελπίδα ότι «αυτό το μήνυμα θα ληφθεί από την κ. Λαγκάρντ και ότι θα δούμε να λαμβάνονται πιο κατάλληλα μέτρα».

«Η Μέρι είναι ένας από τους σταθερούς φίλους της Κύπρου σε ό,τι αφορά την προώθηση του Κυπριακού μέσα στα σωστά πλαίσια και θέλω να την ευχαριστήσω ιδιαίτερα γι αυτή τη συνεπή και σταθερή θέση την οποία τηρεί στο Κυπριακό όλα αυτά τα χρόνια που ασχολείται με το θέμα», ανέφερε από την πλευρά του ο Γενικός Γραμματέας του ΑΚΕΛ.

Σήμερα, πρόσθεσε, «είχα την ευκαιρία να την ενημερώσω για τις πρόσφατες οικονομικές εξελίξεις στον τόπο μας και επανέλαβα ότι μας ανησυχούν ιδιαίτερα το πώς διαφαίνονται να εξελίσσονται τα ζητήματα, ιδιαίτερα οι τελευταίες δηλώσεις που έχουν γίνει από την κ. Λαγκάρντ, θεωρώ ότι θα πρέπει να ανησυχούν τον κάθε ένα από εμάς από τη στιγμή που θέτουν στο τραπέζι πλέον των συζητήσεων με την ΕΕ την απαίτηση για τη λήψη επιπρόσθετων μέτρων, τα οποία φαίνεται ότι θα ανέλθουν στο επίπεδο των €875 εκ.».  

Όσον αφορά τη συζήτηση που είχαν για το Κυπριακό ο κ. Κυπριανού είπε ότι επανέλαβε ότι «η δική μας θέση είναι ότι θα πρέπει να δοθεί χρόνος στον κ. Αναστασιάδη να χειριστεί τα θέματα της οικονομίας, θα πρέπει να του παραχωρηθεί χρόνος αρκετός για να προετοιμαστεί κατάλληλα σε συνεννόηση με το Εθνικό Συμβούλιο και η όποια προσπάθεια όταν θα ξεκινήσει θα πρέπει να έχει πιθανότητες επιτυχίας».

Γι αυτό πρόσθεσε, «εμείς επιμένουμε ότι χρειάζεται καλή προετοιμασία και πάνω απ’ όλα πολιτική βούληση από την πλευρά της Τουρκίας, κάτι που λυπούμαι να παρατηρήσω ότι μέχρι στιγμής τουλάχιστον δεν έχει διαφανεί».

 

Πηγή: ΚΥΠΕ