Ξέπλυμα σε κυπριακές τράπεζες: Τι λεει η Ελληνική & η ΜΟΚΑΣ


Σας κάνουμε δώρο 500 ευρώ για τις διακοπές σας!!! 

Ακολουθήστε μας στο facebook και στο twitter 


Με βάση το κατηγορητήριο που διαβιβάστηκε χθες ενώπιων δικαστηρίου της Νέας Υόρκης,ι η εταιρεία Libernty επέτρεπε την μεταφορά χρημάτων από παράνομες δραστηριότητες, όπως υποκλοπή πιστωτικών καρτών, διαδικτυακές «πυραμιδωτές» επενδύσεις χρημάτων, παιδική πορνογραφία και άλλα εγκλήματα.

Aπό τους 45 τραπεζικούς λογαριασμούς που φαίνεται ότι διασυνδέονται με την παράνομη δραστηριότητά της Liberty Reserve, οι 22 βρίσκονται στις τέσσερις κυπριακές τράπεζες.             (Διαβάστε εδώ αναλυτικά το ρεπορτάζ)

Ελληνική Τράπεζα: Ενήμερη η ΜΟΚΑΣ

Σε ανακοίνωση της αναφορικά με το θέμα της δίωξης της εταιρείας Liberty Reserve, από τις αρχές των ΗΠΑ, η Ελληνική Τράπεζα διευκρινίζει ότι «ενεργώντας προληπτικά και έγκαιρα, εντόπισε λογαριασμούς που αναφέρονται στη συγκεκριμένη δίωξη και έλαβε όλα τα ενδεικνυόμενα μέτρα» και πως «εκεί όπου κρίθηκε αναγκαίο, προέβη σε ενημέρωση της Αρμόδιας Αρχής, ήτοι της Μονάδας Καταπολέμησης Αδικημάτων Συγκάλυψης (ΜΟΚΑΣ), από τον Ιανουάριο του 2012».

Σημειώνει ακόμη ότι από τότε είναι σε συνεχή επικοινωνία και συνεργασία με τη ΜΟΚΑΣ, η οποία με την σειρά της συνεργάζεται με τις αμερικάνικες Αρχές

«Οι πιο πάνω ενέργειες καταδεικνύουν έμπρακτα την πλήρη δέσμευση της Ελληνικής Τράπεζας στην καταπολέμηση του παράνομου χρήματος», προσθέτει.

Παπακυριακού: Aχρείαστος ο θόρυβος

Μιλώντας στο Τρίτο του ΡΙΚ η επικεφαλής της μονάδας καταπολέμησης οικονομικού εγκλήματος Εύα Παπακυριακού, τόνισε ότι ήταν ενήμερη η ΜΟΚΑΣ για το θέμα και ότι της είχε ζητηθεί να διερευνήσει κάποιες καταγγελίες για ύποπτες συναλλαγές. Ωστόσο διέψευσε ότι πρόκειται για 22 λογαριασμούς στις 4 κυπριακές τράπεζας. 

Πάντως χαρακτήρισε αχρείαστο το θόρυβο που δημιουργήθηκε  Οι εγκέφαλοι της υπόθεσης έχουν συλληφθεί στις Ηνωμένες Πολιτείες.