Υπ.Παιδείας: Χωρίς προβλήματα οι Παγκύπριες εξετάσεις

  


Εγγραφείτε στο Newsletter του 24Η και οι σημαντικότερες ειδήσεις της ημέρας θα έρχονται στο email σας

Ακολουθήστε μας στο facebook και στο twitter


 Σε δηλώσεις του, ο κ.Κενεβέζος ανέφερε πως όλα φαίνεται να κυλούν ομαλά και εξέφρασε την ελπίδα όπως “μέχρι το τέλος, όλοι οι υπηρεσιακοί  παράγοντες, όλες οι συνιστώσες που διαμορφώνουν αυτή την πολύ σκληρή και πολύ σημαντική διαδικασία, να κάνουν τη δουλειά τους με τον τρόπο που πρέπει και θα είμαστε δίπλα τους για να το πετύχουμε”.

Σχετικά με τους μαθητές, ο Υπουργός εξέφρασε την ελπίδα όπως “ο καθένας και η καθεμιά να πετύχουν τους στόχους τους, στο μέτρο που είναι εφικτό για όλους” και υπέδειξε πως “είναι το μεταβατικό στάδιο για να περάσουν στη δύσκολη και σκληρή κοινωνία του ανταγωνισμού και της εργασίας κι ελπίζω να είναι της εργασίας το επόμενο διάστημα και όχι της ανεργίας”.

 Τέλος, ο Κυριακός Κενεβέζος έστειλε διπλό μήνυμα προς τους αυριανούς πολίτες του τόπου, “το μήνυμα της ειλικρίνειας και το μήνυμα της αισιοδοξίας”.

 “Η ειλικρίνεια παραπέμπει στη δύσκολη περίοδο που περνούμε και για την οποία πρέπει και οι νέοι άνθρωποι να γνωρίζουν και οι μαθητές, που αύριο θα είναι οι αυριανοί πολίτες, με την έννοια του πολίτη της καθημερινότητας που εμείς βιώνουμε και που στο πετσί του δέχεται όλα τα κτυπήματα και προβλήματα που προκύπτουν από την οικονομική κρίση”, είπε συμπληρώνοντας πως, την ίδια ώρα πρέπει να σταλεί και “το μήνυμα της αισιοδοξίας, ότι το αύριο μπορεί να είναι καλύτερο από το χθες και καλύτερο από το σήμερα, αν όλοι μας εργαστούμε με υπευθυνότητα και με ευθύνη ο καθένας στο πόστο που του ανατίθεται”.

 

Ακολούθως, ο Υπουργός Παιδείας μετέβηκε στο Β` Δημοτικό Σχολείο Λεμεσού, όπου τέλεσε τα εγκαίνια αίθουσας που αφιερώθηκε στους δίδυμους ήρωες της 11ης Ιουλίου 2011, Μίλτο και Χρίστο Χριστοφόρου, οι οποίοι ήταν μαθητές του συγκεκριμένου δημοτικού από το 1998 μέχρι το 2004.

 

Όπως είπε ο κ. Κενεβέζος, ήταν μια λιτή εκδήλωση με πλούσια όμως μηνύματα και πρόσθεσε “η ανάμνηση, η μνήμη, η θύμηση και η παραπομπή σε τέτοια παιδιά που συνειδητά αφιέρωσαν τη ζωή τους για το κοινωνικό σύνολο και την πατρίδα, αποτελεί ένα σημείο αναφοράς και ένα πρότυπο και παράδειγμα για όλους μας”.

 

Στην εκδήλωση, η οποία περιλάμβανε καλλιτεχνικό πρόγραμμα από τους μαθητές, παρευρέθηκε και ο Μητροπολίτης Λεμεσού Αθανάσιος και οι γονείς των διδύμων, Μιχάλης και Πόπη Χριστοφόρου.