ΥΠΑΜ: Έχουμε υποχρέωση να θυμόμαστε το Μαρί

 


 

Εγγραφείτε στο Newsletter του 24Η και οι σημαντικότερες ειδήσεις της ημέρας θα έρχονται στο email σας

Ακολουθήστε μας στο facebook και στο twitter


 

«Είχα την ευκαιρία σήμερα να συναντηθώ με τους συγγενείς των αδικοχαμένων 13 παλληκαριών μας στο Μαρί» δήλωσε μετά τη συνάντηση ο κ. Φωτίου υπενθυμίζοντας ότι σε λίγο καιρό κλείνουν δύο χρόνια από εκείνη την εθνική τραγωδία.

«Στη συνείδηση όλων μας αλλά και στις ψυχές μας αυτά τα 13 παλικάρια είναι εθνικοί ήρωες και έχουμε υποχρέωση σαν πολιτεία να αποτίνουμε κάθε χρόνο τον ελάχιστο φόρο τιμής γι’ αυτά τα παιδιά» είπε.

Ανέφερε πως κατά τη διάρκεια της συνάντησης άκουσε κάποια θέματα για τα οποία οι συγγενείς ήθελαν να μιλήσουν μαζί του και παράλληλα συζητήθηκαν και κάποια θέματα σε ό,τι αφορά τα μνημόσυνα που θα γίνουν σε λίγες βδομάδες.

«Παρά το ότι έχουν περάσει δύο χρόνια, αυτός ο κόσμος πονεί και ο πόνος είναι μεγάλος. Έχουμε υποχρέωση να θυμόμαστε τι έγινε εκεί για να μην το επαναλάβουμε» σημείωσε.

«Εκείνη η εθνική τραγωδία που είχε σαν αποτέλεσμα να χαθούν 13 παλικάρια αλλά και να υποστεί η Κύπρος τεράστιες οικονομικές συνέπειες. Να θυμόμαστε για να μην επαναληφθεί αυτή η εθνική τραγωδία» τόνισε.

Μετά το πέρας της συνάντησης ο Υπουργός Άμυνας παρέθεσε δείπνο στους συγγενείς των θυμάτων.

 

Πηγή ΚΥΠΕ