“Ύποπτη” επιστολή με ρικίνη εστάλη στον Λευκό Οίκο


Σας κάνουμε δώρο 500 ευρώ για τις διακοπές σας!!!

Ακολουθήστε μας στο facebook και στο twitter


Ο Λευκός Οίκος ήταν ο παραλήπτης μιας “ύποπτης” επιστολής, παρόμοιας με εκείνην που εστάλη στον δήμαρχο της Νέας Υόρκης Μάικλ Μπλούμπεργκ και πιστεύεται ότι περιείχε τη δηλητηριώδη ουσία ρικίνη, έγινε γνωστό σήμερα από τις μυστικές υπηρεσίες των ΗΠΑ.

Στην ανακοίνωσή της η Μυστική Υπηρεσία που είναι αρμόδια για την προστασία του προέδρου Μπαράκ Ομπάμα επιβεβαίωσε ότι το κέντρο διαλογής της αλληλογραφίας του Λευκού Οίκου εντόπισε μια επιστολή “παρόμοια με τα γράμματα που είχαν σταλεί στον δήμαρχο” της Νέας Υόρκης.

Ο εκπρόσωπος της υπηρεσίας διευκρίνισε ότι η επιστολή έχει ήδη παραδοθεί στην αντιτρομοκρατική υπηρεσία του FBI προκειμένου να αναλυθεί το περιεχόμενό της και να διαπιστωθεί εάν πρόκειται όντως για κάποια επικίνδυνη ουσία.

Ο Μπλούμπεργκ ήταν ο πρώτος παραλήπτης ενός τέτοιου απειλητικού γράμματος που σύμφωνα με τις πρώτες ενδείξεις περιείχε ίχνη ρικίνης. Άλλη μία επιστολή με ρικίνη βρέθηκε αργότερα σε ένα κτίριο της Ουάσινγκτον όπου στεγάζεται η οργάνωση “Δήμαρχοι Κατά των Παράνομων Όπλων” που είχε ιδρύσει ο Μπλούμπεργκ και η οποία επιδιώκει την αυστηροποίηση της νομοθεσίας για την οπλοκατοχή.

Τον περασμένο μήνα συνελήφθη ένας άνδρας που φέρεται να έστειλε απειλητικές επιστολές με ρικίνη στον Λευκό Οίκο και σε ένα γερουσιαστή.

 Περισσότερα στο news247.gr, επίσημο συνεργάτη της ιστοσελίδας μας.