2012: Στην Κύπρο της κρίσης κάποιοι αγόραζαν… Πόρσε και Μαζεράτι!!!


Εγγραφείτε στο Newsletter του 24Η και οι σημαντικότερες ειδήσεις της ημέρας θα έρχονται στο e-mail σας

Ακολουθήστε μας στο facebook και στο twitter


Ηταν η χρονιά που άρχισαν για τα καλά οι οικονομικές δυσκολίες. Η χρονιά που ο κόσμος άρχισε να «στριμώχνετα» γερά. Η χρονιά που χιλιάδες άνθρωποι άρχισαν να στηρίζονται ακόμη και στα κοινωνικά παντοπωλεία για την επιβίωσή τους. Κι όμως. Το αυτί κάποιων δεν «ίδρωνε» και δεν «ιδρώνει» ακόμη. Και με τίποτα. 

Ετος 2012 στην Κύπρο και εκεί που η κρίση έχει αρχίσει να δείχνει γερά τα ”δόντια” της, κάποιοι δεν διστάζουν να αγοράσουν πανάκριβα αυτοκίνητα. Μάρκες πολυτελείας, που όχι μόνο δεν πτοήθηκαν αλλά έδειξαν και αύξηση στην ζήτηση. Τα στοιχεία που φέρνει στο φως η σελίδα in business αφήνουν τον αναγνώστη με το στόμα ανοικτό όταν βλέπει ότι σε πληθυσμό που στην τελευταία απογραφή του 2011 αριθμούσε 840.000 κατοίκους έχουν πουληθεί… 314 Πόρσε!!! Θέλετε κι άλλα; Το 2012 ήταν η χρονιά του μεγάλου μπαμ για τα ακριβά αυτοκίνητα: Κι εκεί που νομίζαμε το αντίθετο, πωλήθηκαν δύο Bentley: Μία Continental και μία Continental GTC.

Πωλήθηκε επίσης μία Ferrari California και μία Aston Martin Rapide. Ναι καλά διαβάζετε. Στην Κύπρο που «πεινά» όπως είπε και ο Στέλιος Χατζηιωάννου, κυκλοφρεί και Aston Martin. O James Bond λείπει μόνο…  

33 Range Rover κυκλοφορούν αυτήν την στιγμή στην Κύπρο. Ολα πουλήθηκαν πέρυσι. Δύο Grantourismo  και ένα Grancabrio πούλησε η Μaserati, ενώ πωλήθηκε επίσης ένα Hummer H3 και ένα Lexus Series LS. Σημαντική ζήτηση καταγράφηκε για μοντέλα της Porsche αφού το 2012 πωλήθηκαν 44 Cayenne, 3 911 και 6 Panamera. Στα στοιχεία δεν διευκρινίζεται ούτε ο τρόπος πληρωμής, εάν δηλαδή έχουν μεσολαβήσει δάνεια, ούτε κυρίως έχουν αποπληρωθεί τα όποια δάνεια… 

Ο πίνακας των πωλήσεων πολυτελών αυτοκινήτων σύμφωνα με στοιχεία της ΟΕΒ που επεξεργάστηκε η Innosoft, από το 2008 μέχρι το 2012: 

Bentley: 4

Ferrari: 4

Aston Martin: 5

Maserati: 14

Hummer: 17

Porsche: 314

Lamborghini: 6

Rolls Royce:2