24Η: Βlack out ακινήτων!-Πτώση τιμών αλλά και πωλήσεων! (pics)


Εγγραφείτε στο Newsletter του 24Η και οι σημαντικότερες ειδήσεις της ημέρας θα έρχονται στο e-mail σας 

Ακολουθήστε μας στο facebook και στο twitter


Λόγω της φθίνουσας οικονομικής πορείας της Κύπρου και των αλλαγών που σημειώνονται στην φορολογία  εξαιτίας των όρων του Μνημονίου, έχουν αυξηθεί τα πωλητήρια για αγορά ακινήτων.

Αν και οι τιμές ακινήτων σημειώνουν σημαντική μείωση, η αγορά δεν κινείται. Ευκαιρία λοιπόν για τους μεγαλοεπιχειρηματίες και τους «έχοντες» να ξεκινήσουν να επενδύουν.

Η κυβέρνηση προσπαθεί να προσελκύσει ξένους επενδυτές στο νησί, με  κύριο σκοπό την  ανοδική πορεία στον τομέα της κτηματαγοράς.

Ο Πρόεδρος του Συνδέσμου εκτιμητών ακινήτων, Χαράλαμπος Πετρίδης, τόνισε πως  η αγορά ακινήτων «πάγωσε» κυριολεκτικά.

Σύμφωνα με στοιχεία του κτηματολογίου, τα πωλητήρια έγγραφα που έχουν κατατεθεί στο κτηματολόγιο μειώθηκαν το Μάιο του 2013 στα 214 τεμάχια έναντι 854 το Μάιο του 2012, καταγράφοντας ετήσια μείωση 75%.

Συγκεκριμένα, τον  περασμένο μήνα οι πωλήσεις σε ντόπιους μειώθηκαν κατά 83% ενώ οι πωλήσεις σε ξένους  68%.

Η καθοδική πορεία των τιμών στα ακίνητα, θα συνεχιστεί και τους επόμενους μήνες.

Ο  Πρόεδρος του Παγκύπριου Συνδέσμου Επιχειρηματιών Ανάπτυξης Γης και Οικοδομών, Παντελής Λεπτός, προβλέπει πως  η αγορά ακινήτων θα ανακάμψει και ευελπιστεί πως το ενδιαφέρον ξένων αγοραστών θα αυξηθεί, παρά τις μειώσεις που καταγράφηκαν τον περασμένο μήνα εφόσον η Κύπρος αποτελεί ελκυστικό προορισμό για επενδύσεις στα ακίνητα.
 
Το  24H σας παραθέτει τους πίνακες με τα ποσοστά μείωσης των τιμών τους τελευταίους τρεις μήνες για αγορά ημιανεξάρτητης οικίας, διαμερίσματος και οικοπέδου: