4.40 € ο χυμός στο αεροδρόμιο – Δεν έχουν υπόθεση!!! (pics&vid)


Εγγραφείτε στο Newsletter του 24Η και οι σημαντικότερες ειδήσεις της ημέρας θα έρχονται στο e-mail σας

Ακολουθήστε μας στο facebook και στο twitter


Της Μανιάνας Καλογεράκη

Οχι… τα πορτοκάλια ούτε είναι από χρυσάφι, ούτε δίνουν και κάποιο δώρο μαζί με τον χυμό. Τα 4 ευρώ και 40 λεπτά είναι η τιμή χρέωσης ενός φρέσκου χυμού από πορτοκάλια σε καφετέρια του αεροδρομίου, από την οποία βεβαίως δεν περνούν μόνον Κύπριοι, αλλά – κυρίως – ξένοι, δεδομένου ότι βρισκόμαστε στην καρδιά της καλοκαιρινής περίοδου.  

Το ρεπορτάζ προκάλεσε ακόμη μεγαλύτερη έκπληξη (για να μην πούμε οργή ως προς το κέρδος) όταν από μια έρευνα που κάναμε στα μεγαλύτερα σούπερ μάρκετ της πόλης, διαπιστώσαμε ότι ένα κιλό πορτοκάλια, (από τα οποία βγαίνουν τουλάχιστον τρεις με τέσσερις χυμοί) δεν κοστίζει παραπάνω από 0.60 λεπτά!!! 59 cents τα βρήκαμε για την ακρίβεια. Το κιλό επαναλαμβάνουμε. 


PORTOKALIA από 24hcomcy

Το θέμα δεν είναι βεβαίως μόνον ο χυμός. Είναι και το νερό, το μικρό μπουκαλάκι του οποίου πωλούν έναντι 1 ευρώ, αλλά και δεκάδες άλλα προϊόντα, τα οποία χρυσοπουλάνε στο αεροδρόμιο, μην έχοντας αίσθηση όχι μόνον της δύσκολης οικονομικής κατάστασης που περνούν χιλιάδες πολίτες, αλλά και του γεγονότος ότι εάν κάποιος διψάσει, θα πρέπει ή να έχει μίνιμουμ ένα 20 ευρο μαζί του, ή να αφήσει το στόμα του να ξεραθεί από την δίψα.

Είναι που μας λένε να ρίξουμε τις τιμές για να κρατήσουμε τους τουρίστες…