41χρονος αποπλανούσε μέσω fb-Να ξυπνήσουν οι χρήστες

Στην προσπάθειά του αυτή, έλεγε στις ανήλικες πως, αν αρνηθούν να του δείξουν τα στήθη τους μέσω της κάμερας του ηλεκτρονικού τους υπολογιστή, θα δημοσίευε φωτογραφίες τους στο διαδίκτυο.

Κι εδώ τίθεται ξεκάθαρα θέμα παραβίασης και προστασίας των προσωπικών δεδομένων. Δεν μπορεί ο οποιοσδήποτε χρήστης να κάνει του κεφαλιού του και να προβαίνει σε ενέργειες που προσβάλλουν ή εξευτελίζουν την προσωπικότητα ενός προσώπου.

Πρέπει, όμως, παράλληλα και οι πολίτες- κυρίως οι ανήλικοι- να είναι ιδιαίτερα προσεχτικοί στην επιλογή των ατόμων με τα οποία συναναστρέφονται διαδικτυακά. Ακόμη περισσότερο, σε περιπτώσεις που διαπιστώσουν ότι τίθενται σε κίνδυνο ή ότι παραβιάζονται προσωπικά τους δεδομένα οφείλουν τάχιστα να το αναφέρουν στην Αστυνομία ή τουλάχιστον σε μεγαλύτερά τους πρόσωπα.

Με την γνωστοποίηση της υπόθεσης αυτής, επιβεβαιώνονται για πολλοστή φορά οι κίνδυνοι που ελλοχεύουν στο διαδίκτυο. Εναπόκειται πλέον στον καθένα από μας να πάρει τα ανάλογα μέτρα που θα θέσουν τέρμα στην «παρανομία» που υπάρχει στο χώρο του διαδικτύου.