Α. Νεοφύτου: Η Κύπρος στηρίζει την ευρωπαϊκή πορεία της Ουκρανίας

 


Εγγραφείτε στο Newsletter του 24Η και οι σημαντικότερες ειδήσεις της ημέρας θα έρχονται στο e-mail σας 

Ακολουθήστε μας στο facebook και στο twitter


Σύμφωνα με επίσημη ανακοίνωση, ο κ. Νεοφύτου μιλούσε κατά τη διάρκεια συνάντησης που είχε με τον Πρέσβη της Ουκρανίας Boris Humeniuk.

Κατά τη συνάντηση, ο κ. Νεοφύτου τόνισε, μεταξύ άλλων, «τη σταθερή προσήλωση της Κύπρου στις ευρωπαϊκές αρχές και αξίες όπως αυτές μετουσιώνονται μέσα και από τον σεβασμό στη δημοκρατία, τα ανθρώπινα δικαιώματα και τη διεθνή έννομη τάξη».  

«Αφού ευχαρίστησε τον κ. Νεοφύτου για τη στήριξη της Κύπρου στην ευρωπαϊκή πορεία της χώρας του, ο κ. Humeniuk υπογράμμισε την προσήλωση της Ουκρανίας στη εφαρμογή του σχεδίου δράσης για περαιτέρω προώθηση των δημοκρατικών θεσμών στη χώρα του προς όφελος της ουκρανικής κοινωνίας», αναφέρεται στην ανακοίνωση.

Η Ουκρανία, ανέφερε, «παραμένει επίσης σταθερή στην πορεία της προς την Ευρωπαϊκή Ένωση».

Προστίθεται ότι ο κ. Νεοφύτου «διαβεβαίωσε τον κ. Humeniuk ότι η Κύπρος στηρίζει με συνέπεια την ευρωπαϊκή πορεία της Ουκρανίας».

Έκανε, ακόμη, «ειδική αναφορά στην ενδεχόμενη υπογραφή της Συμφωνίας Σύνδεσης μεταξύ ΕΕ και Ουκρανίας, τονίζοντας ότι η εφαρμογή μιας τέτοιας συμφωνίας θα επιφέρει οικονομικά και πολιτικά οφέλη και στις δύο πλευρές και πως, στα πιο πάνω πλαίσια, θα τύχει στήριξης από τη χώρα μας».

ΠΗΓΗ: ΚΥΠΕ