Αγωγή ακόμα και στον Ντράγκι, είπε ο Α. Νεοφύτου

 


Εγγραφείτε στο Newsletter του 24Η και οι σημαντικότερες ειδήσεις της ημέρας θα έρχονται στο email σας

Ακολουθήστε μας στο facebook και στο twitter


Μιλώντας εντός της Επιτροπής Οικονομικών, που συζητούσε την πρόταση νόμου για τροποποίηση του περί Κεντρικής Τράπεζας νόμου, ο κ. Νεοφύτου είπε ότι σε διαφορετική περίπτωση «δεν έχουμε υπόθεση».

Ο Βουλευτής της ΕΔΕΚ Νίκος Νικολαίδης, σχολιάζοντας το ζήτημα με τον κ. Ντράγκι, είπε ότι δεν είμαστε σε αντιπαράθεση με την ΕΚΤ, και πρόσθεσε ότι πρέπει να γίνει κατανοητό ότι τα προβλήματα της Κύπρου είναι δεδομένα και υπαρκτά και την κύρια ευθύνη για την αντιμετώπισή του έχει η κυπριακή πολιτεία.

Ο βουλευτής του Κινήματος Οικολόγων Περιβαλλοντιστών σε δηλώσεις του ανέφερε ότι η Τρόικα είναι σε διάταξη επίθεσης κατά της κυπριακής κοινωνίας, σημειώνοντας ότι σε κάθε επίθεση «έχει και τους εγκάθετους της  στην Κύπρο».

Είπε πως είναι ανάγκη η Κυπριακή Δημοκρατία να προσφύγει στο Δικαστήριο της Ευρωπαϊκής Ένωσης κατά της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας (ΕΚΤ) και του κ. Ντράγκι  γιατί όπως σημείωσε, παραβιάστηκαν οι κανονισμοί για την παραχώρηση του ELA.

Πρόσθεσε ότι ήδη υπέβαλε μελέτη οικονομικών εμπειρογνωμόνων στον Πρόεδρο της Δημοκρατίας στην οποία καταγράφονται οι παρατυπίες της ΕΚΤ και του Προέδρου της .

Πηγή ΚΥΠΕ