Άγρια Καταστολή διαδηλωτών στην Τουρκία( pics,vids)

 


 Σας κάνουμε δώρο 500 ευρώ για τις διακοπές σας !!! 

Ακολουθήστε μας στο facebook και στο twitter


 

Αφορμή για τις διαδηλώσεις στάθηκε η βίαιη εκδίωξη διαδηλωτών από πάρκο της Κωνσταντινούπολης, οι οποίοι για τέταρτη συνεχή ημέρα παρέμεναν στο χώρο διαμαρτυρόμενοι για το σχέδιο ανέγερσης ενός εμπορικού κέντρου και πολυκατοικιών στην περιοχή.

 

 

Σύμφωνα με αυτόπτες μάρτυρες, η αστυνομία έκανε εκτεταμένη χρήση χημικών δακρυγόνων και αντιλιών νερού, προκειμένου να διαλύσει τον καταυλισμό που είχαν δημιουργήσει οι συγκεντρωμένοι στην πλατεία Ταξίμ. Τουλάχιστον 12 άτομα τραυματίστηκαν από τα βίαια επεισόδια, μετέδωσαν τα τουρκικά μέσα ενημέρωσης.

Αντικυβερνητικοί διαδηλωτές φορώντας μαντίλια και χειρουργικές μάσκες και με το σύνθημα “Ενωμένοι κατά του φασισμού” ζητούσαν να παραιτηθεί η κυβέρνηση, καθώς προσπαθούν να διασχίσουν το δρόμο για να φθάσουν στην πλατεία Ταξίμ.

Μάλιστα μέσω Twitter ζητάνε συμπαράσταση, κάνοντας έκκληση να διαδοθεί ο αγώνας.

Οι οργανώσεις ανθρωπίνων δικαιωμάτων έσπευσαν να κατακρίνουν τη δράση των αστυνομικών Αρχών, υποστηρίζοντας ότι η χρήση βίας κατά μιας ειρηνικής διαδήλωσης ήταν αδικαιολόγητη. Επί τέσσερις συνεχείς ημέρες, διαδηλωτές είχαν συγκεντρωθεί στην πλατεία διαμαρτυρόμενοι για τα σχέδια ανέγερσης ενός εμπορικού κέντρου και πολυκατοικιών στην περιοχή, που θα είχε ως αποτέλεσμα την καταστροφή των πράσινων χώρων του πάρκου. Οι οικολόγοι έχουν επικρίνει το γεγονός ότι η πόλη θυσιάζει ολοένα και περισσότερους χώρους πρασίνου για την ανέγερση κτιρίων.

 

 

Στελέχη της κυβέρνησης έχουν δηλώσει και στο παρελθόν ότι η ανέγερση θα ξεκινήσει, ανεξάρτητα από τις διαδηλώσεις. Όπως μεταδίδει το γερμανικό πρακτορείο Ειδήσεων επικαλούμενο τα τουρκικά μέσα ενημέρωσης, ένα δικαστήριο στην Κωνσταντινούπολη διέταξε την αναστολή των σχεδίων για ξερίζωμα των δέντρων από την περιοχή.

Τελευταία ενημέρωση 14:50 

Σύμφωνα με νέες πληροφορίες, η αντιπολίτευση προγραμματίζει συγκέντρωση διαμαρτυρίας, που θα καταλήξει στην πλατεία Ταξίμ.

Η κυβέρνηση Ερντογάν από την πλευρά της, απαντά με υπέρμετρη βία και ο Τούρκος πρωθυπουργός ήδη έχει δώσει εντολή για ενίσχυση των αστυνομικών δυνάμεων στους δρόμους, ώστε να εκδιωχθούν οι διαδηλωτές.

Οι αρχές δεν έχουν ανακοινώσει συγκεκριμένο αριθμό τραυματιών, ενώ υπάρχουν πληροφορίες για 2 νεκρούς, που δεν έχουν επιβεβαιωθεί.


Turkey arrests anti-government protesters από aljazeeraenglish 

 

 
Violent protests spread to Turkish coast από reuters

 

 


Turkey witnesses fiercest anti-government… από aljazeeraenglish

 

ΠΗΓΗ: news247