Κούκλια: Φαγωμένα από ποντίκια τα φθαρτά που έδωσαν στα παιδιά!

 


 

Σας κάνουμε δώρο 500 ευρώ για τις διακοπές σας!!!

Ακολουθήστε μας στο facebook και στο twitter


 

Το Σχολείο Κουκλιών επισκέφτηκε σήμερα ο επιθεωρητής Δημοτικής Εκπαίδευσης του Επαρχιακού Γραφείου Παιδείας Δημήτρης Μικελίδης, ο οποίος παρακάθησε σε σύσκεψη με τον κοινοτάρχη και πρόεδρο της Σχολικής Εφορείας Κουκλιών Μιχαλάκη Σόλωνος και τη Διευθύντρια του σχολείου.

Ο κ. Μικελίδης ανέφερε στο ΚΥΠΕ πως το μόνο που ενδιαφέρει το Υπουργείο Παιδείας είναι η ασφάλεια και η υγιεινή των παιδιών. Συνεχάρη τη Διευθύντρια του σχολείου για την άμεση αντίδρασή της, λέγοντας ότι εντόπισε το πρόβλημα και προστάτεψε τα παιδιά μη δίνοντας τους τα φρούτα. Ανέφερε ακόμα πως το σχολείο επισκέφτηκε ήδη αρμόδιος λειτουργός του Υπουργείου Γεωργίας.

Στο μεταξύ ο Α’ Λειτουργός Δημοτικής Εκπαίδευσης Λαυρέντης Πολυκάρπου, που επιβεβαίωσε το συμβάν, δήλωσε στο ΚΥΠΕ πως τα τρόφιμα δεν παραλήφθηκαν στο σχολείο για λόγους ασφαλείας, σημειώνοντας ότι ενημερώθηκαν οι αρμόδιοι λειτουργοί του Υπουργείου Παιδείας.

Ο κ. Πολυκάρπου ανέφερε επίσης πως αποφασίστηκε να μην γίνεται οποιαδήποτε παραλαβή τροφίμων στο συγκεκριμένο σχολείο προτού παρουσιαστούν πιστοποιητικά από τα Υπουργεία Υγείας και Γεωργίας για την καθαριότητα των φρούτων προς κατανάλωση.

Η χθεσινή πρώτη παραλαβή, σύμφωνα με τον κ. Σόλωνος, περιλάμβανε φαγωμένα από τρωκτικά φρούτα και λαχανικά τα οποία προορίζονταν για τα παιδιά του Δημοτικού. Στα κιβώτια που βρίσκονταν τα φρούτα και τα λαχανικά βρέθηκαν επίσης περιττώματα ποντικιών, όπως είπε.

O κ. Σόλωνος, σε δηλώσεις του στο ΚΥΠΕ, χαρακτήρισε απαράδεκτο το συμβάν, το οποίο καταδίκασε, λέγοντας ότι ενημέρωσε και τον Υπουργό Παιδείας για το θέμα.

Πηγή ΚΥΠΕ