ΑΚΕΛ: Υπέρ παγοποίησης περιουσιών υπόπτων


 Σας κάνουμε δώρο 500 ευρώ για τις διακοπές σας !!! 

Ακολουθήστε μας στο facebook και στο twitter


 

Το ΑΚΕΛ, διά του εκπροσώπου του Γιώργου Λουκαΐδη, χαιρέτισε την έναρξη δικαστικής διαδικασίας εναντίον υπόπτων για την πρόκληση τεράστιων ζημιών στον τραπεζικό τομέα, “η οποία είχε ως τραγική κατάληξη τη χρεοκοπία των δύο μεγαλύτερων κυπριακών τραπεζών”.

“Το χειρότερο οικονομικό έγκλημα στη σύγχρονη ιστορία της Κύπρου, που τα τελευταία δύο και πλέον χρόνια έχει συμπαρασύρει και την οικονομία του τόπου στο βούρκο, δεν μπορεί και δεν πρέπει να μείνει ατιμώρητο”, ανέφερε σε σημερινές του δηλώσεις ο κ. Λουκαΐδης.

“Αναμένουμε απ` όλους όσοι έχουν ευθύνη και αρμοδιότητα ότι θα οδηγήσουν ενώπιον της δικαιοσύνης όλους ανεξαιρέτως οι οποίοι βαρύνονται με ασήκωτες ευθύνες για τις καταστροφικές εξελίξεις στον τραπεζικό τομέα και συνακόλουθα στην κυπριακή οικονομία”, πρόσθεσε.

Στις δηλώσεις του ο κ. Λουκαϊδης σχολίασε και την κάλυψη των ακροάσεων της Ερευνητικής Επιτροπής για την οικονομία, ενώ αναφέρθηκε και σε στοχοποίηση της προηγούμενης κυβέρνησης σε πολλά ΜΜΕ.

Ανέφερε ότι στη χθεσινή κατάθεση του Ανδρέα Τρόκκου δεν λέχθηκε τίποτα καινούργιο αναφορικά με το κούρεμα των ελληνικών ομολόγων, προσθέτοντας ότι “πλείστα ΜΜΕ αποφάσισαν να παρουσιάσουν ως αποκαλυπτικές τις δηλώσεις Τρόκκου για την ενημέρωση που έτυχε η προηγούμενη Κυβέρνηση, αναφορικά με τις αρνητικές επιπτώσεις μιας τέτοιας εξέλιξης”.

“Μα αυτό ακριβώς είπε και ο κ. Καζαμίας στην Ερευνητική Επιτροπή λέγοντας όμως ταυτόχρονα, όπως και ο κ. Τρόκκος, ότι δεν είχαμε άλλη επιλογή, αφού αν δεν γινόταν το κούρεμα η Ελλάδα θα χρεοκοπούσε με αποτέλεσμα την άμεση, ολοκληρωτική οικονομική καταστροφή της Κύπρου”, είπε ο κ. Λουκαΐδης και ανέφερε ακόμα ότι “αγνοήθηκε ή υποβαθμίστηκε η δήλωση του κ. Τρόκκου ότι οι Τράπεζες που εθελοντικά δέχθηκαν το κούρεμα καθόλου δεν αντέδρασαν, όπως, συμπληρώνουμε εμείς, και κανένας άλλος στην Κύπρο”.

Ο Εκπρόσωπος του ΑΚΕΛ σημείωσε ακόμη ότι “τα πλείστα ΜΜΕ δεν θεώρησαν είδηση και αποκάλυψη το γεγονός ότι ποτέ δεν ήρθε σε γνώση του κ. Τρόκκου θέμα κουρέματος πριν από τις 14 Μαρτίου 2013” και πρόσθεσε πως η αποκάλυψη του κ. Τρόκκου, όπως και του Γενικού Διευθυντή του ΥΠΟΙΚ “επιβεβαιώνει την αλήθεια γύρω από το επίμαχο ζήτημα του κουρέματος καταθέσεων στο Eurogroup της 15ης Μαρτίου”.

«Επιβεβαιώνει δηλαδή αφενός ότι ποτέ δεν τέθηκε ζήτημα κουρέματος επί προηγούμενης διακυβέρνησης. Αφετέρου επιβεβαιώνει ότι η νυν κυβέρνηση ήταν ενήμερη για το κούρεμα καταθέσεων πριν την καταστροφική συνεδρία του Eurogroup, παρά τις περί του αντιθέτου δηλώσεις του κ. Αναστασιάδη ότι βρέθηκε προ εκπλήξεως στην εν λόγω σύνοδο”, κατέληξε στις δηλώσεις του ο κ. Λουκαϊδης.

ΠΗΓΗ : ΚΥΠΕ