Αμερικάνος: Κυβερνητική απόφαση Ισραήλ υπέρ της Κύπρου!


Εγγραφείτε στο Newsletter του 24Η και οι σημαντικότερες ειδήσεις της ημέρας θα έρχονται στο e-mail σας 

Ακολουθήστε μας στο facebook και στο twitter 


 

Το στέλεχος της Συμμαχίας Πολιτών, με γραπτή τοποθέτησή του, σημειώνει τα ακόλουθα: Σημειώνουμε με ικανοποίηση την απόφαση της Ισραηλινής Κυβέρνησης για εξαγωγή του 40% του Φυσικού Αερίου της χώρας. Αυτή η εξέλιξη δημιουργεί ευνοϊκές προϋποθέσεις για συνεργασία μεταξύ Κύπρου-Ισραήλ για  της αξιοποίηση της Κύπρου ως προς τη δημιουργία Τερματικού Υγροποίησης που να ικανοποιεί τις ανάγκες των δύο χωρών και όχι μόνο.

Αναμένουμε από την Κυβέρνηση να αναλάβει πρωτοβουλία και να υποβάλει στο Ισραήλ ολοκληρωμένο σχέδιο με στόχο την επίτευξη συμφωνίας το συντομότερο δυνατό.

Ταυτόχρονα η Κυβέρνηση θα πρέπει να ενημερώσει τις πολιτικές δυνάμεις όπως και τη Βουλή για το περιεχόμενο του Μνημονίου Συναντίληψης που προτίθεται να υπογράψει με τη Noble για το Τερματικό Υγροποίησης. Η τεράστια σημασία του έργου απαιτεί ολοκληρωμένη πολιτική στρατηγική και διαφάνεια. Σε αυτό το κρίσιμο ζήτημα η Κυβέρνηση πρέπει να επιδιώξει τη σύμπνοια μεταξύ των πολιτικών δυνάμεων και αυτό εξαρτάται αποκλειστικά και μόνο από τη δική της διαχείριση”.