Αν. ΚΕ: Σε ‘εξαιρετικό κλίμα’ η συνάντηση ΠτΔ με ΓΓ ΑΚΕΛ


Σας κάνουμε δώρο 500 ευρώ για τις διακοπές σας!!!

Ακολουθήστε μας στο facebook και στο twitter


Αυτό δήλωσε  ο Αναπληρωτής Κυβερνητικός Εκπρόσωπος Βίκτωρας Παπαδόπουλος, προσθέτοντας ότι συζήτησαν το Κυπριακό και την οικονομία.

Ο κ. Παπαδόπουλος ανέφερε ότι ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας έκανε αποδεκτό το αίτημα του ΓΓ του ΑΚΕΛ για συνάντηση, προσθέτοντας ότι η συνάντηση πραγματοποιήθηκε σε ένα πάρα πολύ καλό κλίμα αλληλοκατανόησης και συνεννόησης.

Σε δηλώσεις στους δημοσιογράφους μετά τη συνάντηση, ο κ. Παπαδόπουλος ανέφερε ότι οι διαφορές μπορεί να παραμένουν, αλλά η προσπάθεια που θα καταβληθεί το αμέσως επόμενο διάστημα, και αυτή είναι και η πάγια πολιτική του Προέδρου της Δημοκρατίας, είναι όπως οι όποιες διαφορές να μην εκφράζονται με ακραίο τρόπο και όπως υπάρχει ένα κλίμα συναίνεσης στο μέγιστο δυνατόν βαθμό και συνένωσης δυνάμεων.

«Διότι δεν περισσεύει κανείς στη μάχη για έξοδο από την οικονομική κρίση, αλλά και για τις προσπάθειες, που θα έρθουν στη συνέχεια, για επίλυση του κυπριακού προβλήματος», υπέδειξε ο κ. Παπαδόπουλος.  

Κληθείς να σχολιάσει το ότι το ΑΚΕΛ επιμένει στη θέση του για έξοδο από το ευρώ, ο κ. Παπαδόπουλος είπε ότι ο ίδιος έχει επισημάνει μια άλλη δήλωση του κ. Κυπριανού, «ότι, η πλειοψηφία των πολιτικών δυνάμεων και η πλειοψηφία του λαού φαίνεται πως απορρίπτουν την πρόταση του (ΑΚΕΛ)».

«Και καταγράφω μια άλλη πρόταση στην οποία αναφέρθηκε και κατέθεσε ο κ. Κυπριανού στη σύσκεψη των αρχηγών των κομμάτων ότι, θα πρέπει να συσταθεί μια ανεξάρτητη επιτροπή από ειδικούς για να ερευνήσει τα προβλήματα που προκύπτουν μέσα από το Μνημόνιο, έτσι ώστε αυτά να αντιμετωπιστούν», συνέχισε.

Ερωτηθείς αν η πρόταση του ΑΚΕΛ για έξοδο από το ευρώ υποσκάπτει την πολιτική της Κυβέρνησης, ο κ. Παπαδόπουλος είπε ότι «καμιά πολιτική δύναμη δεν υποσκάπτει τις προσπάθειες της Κυβέρνησης, αντιθέτως, βλέπουμε ότι το ΑΚΕΛ έχει κάνει και άλλη εισήγηση».

Σημείωσε τέλος ότι η Κυβέρνηση βρίσκεται συνεχώς σε συνεργασία με όλα τα μέλη της ΕΕ, τους εταίρους στην ΕΕ που αντιμετωπίζουν τα ίδια ή παρόμοια προβλήματα.  

«Είναι διαρκής ο διάλογος σε όλες τις Συνόδους Κορυφής και συναντήσεις Υπουργών των χωρών μελών της ΕΕ», κατέληξε ο κ. Παπαδόπουλος.  

ΠΗΓΗ: ΚΥΠΕ