Αναστασιάδης: Δύσκολη η έξοδος από την κρίση


 Εγγραφείτε στο Newsletter του 24Η και οι σημαντικότερες ειδήσεις της ημέρας θα έρχονται στο e-mail σας 

Ακολουθήστε μας στο facebook και στο twitter


  Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας μιλούσε απόψε σε δεξίωση της Υπάτης Αρμοστείας του Ηνωμένου Βασιλείου, με την ευκαιρία των γενεθλίων της Βασίλισσας Ελισάβετ.

Σε σύντομο χαιρετισμό του, ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας εξέφρασε, επίσης, την εκτίμηση της Κυπριακής Κυβέρνησης προς την Κυβέρνηση του Ηνωμένου Βασιλείου «για τη γνήσια επίδειξη αλληλεγγύης που αμέσως επέδειξε στις δύσκολες μας στιγμές», με την παροχή τεχνικής βοήθειας από το Υπουργείο Οικονομικών της χώρας, για την εξυγίανση των τραπεζών μας. Αυτή η απτή υποστήριξη είναι τεράστιας σημασίας, είπε ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας.

Ανέφερε, μεταξύ άλλων, ότι η δεξίωση που παραθέτει ο Υπατος Αρμοστής κ. Μάθιου Κιντ αποτελεί ευκαιρία για απόδοση τιμής στη Βασίλισσα, αλλά και μια ευκαιρία για επαναβεβαίωση του ευρύτατου φάσματος σχέσεων μεταξύ της Κυπριακής Δημοκρατίας και του Ηνωμένου Βασιλείου.

Αναφερόμενος στις σχέσεις των δύο χωρών, ο Πρόεδρος Αναστασιάδης είπε ότι είναι μακρόχρονες και δυναμικές και βασίζονται στις εκτενείς επαφές μεταξύ των δύο λαών, καθώς και στα κοινά κοινωνικο-οικονομικά ενδιαφέροντα που αναπτύσσονται διαχρονικά.

«Στόχος της Κυβέρνησης μου είναι να συνεχίσει πρακτικά να καλλιεργεί αυτές τις σχέσεις και να επεκτείνει τους τομείς της συνεργασίας μας», είπε ο Πρόεδρος Αναστασιάδης.

Πρόσθεσε ότι «έχω επανειλημμένα διακηρύξει την αποφασιστικότητα μου να οδηγήσουμε την Κύπρο έξω από την κρίση. Αυτό δεν θα είναι εύκολο και δεν θα είναι χωρίς κόστος. Πρόκειται για μια σοβαρή πρόκληση την οποίαν όλοι οι Κύπριοι και οι φίλοι της Κύπρου καλούνται να αντιμετωπίσουν με επιτυχία».

Ο Πρόεδρος Αναστασιάδης ευχαρίστησε τον Ύπατο Αρμοστή και το προσωπικό της Υπάτης Αρμοστείας, αφού μέρος του προϋπολογισμού που επρόκειτο να διατεθεί για τη διοργάνωση της αποψινής εκδήλωσης θα δοθεί για φιλανθρωπικούς σκοπούς.

Απευθυνόμενος στους εθελοντές που παρευρίσκονταν στην εκδήλωση, Βρετανούς, Ελληνοκύπριους και Τουρκοκύπριους, ο Πρόεδρος Αναστασιάδης εξέφρασε το σεβασμό του προς αυτούς για το πνεύμα γενναιοδωρίας που τους διακρίνει και που ενδυναμώνει τη συλλογική προσπάθεια για αντιμετώπιση των προβλημάτων.

πηγή: ΚΥΠΕ