Κ.Α.: 420 απολύσεις χωρίς αποζημιώσεις – Απειλεί η κυβέρνηση

Καταιγιστικές οι εξελίξεις στις Κυπριακές Αρογραμμές. Ο Υπουργός Οικονομικών απαίτησε την άμεση αποχώρηση 420 εργαζομένων στις Κυπριακές Αερογραμμές από το ΔΣ της εταιρίας, χωρίς να δωθούν αποζημιώσεις.

Το 24Η επικοινώνησε με τον ΓΓ της ΣΥΔΙΚΕΚ – ΠΕΟ Αντώνη Νεοφύτου ο οποίος μας ανέφερε ότι μετά από αυτές τις εξελίξεις, οι συντεχνίες θα συζητήσουν μεταξύ τους γαι τις επόμενες κινήσεις. “Δεν βλέπω άλλο δρόμο εκτός από την απεργία μας ανέφερε χαρακτηριστικά”   

Η Διοίκηση των Κυπριακών Αερογραμμών εξέδωσε ανακοίνωση τονίζοντας ότι θα φύγουν 420 άτομα σε δύο φάνεις, χωρίς να αναφέρει πουθενά για αποζημιώσεις

Θα πρέπει σύμφωνα με τους σχεδιασμούς να αποχωρήσουν άμεσα 190 εργαζόμενοι και οι υπόλοιποι θα πρέπει να φύγουν μέχρι το Σεπτέμβριο.

Χθες υπήρξε σύσκεψη του Υπουργού Οικονομικών με την Διοίκηση της εταιρίας όπου τέθηκαν στο τραπέζι όλα τα δεδομένα. 

Μητσόπουλος: Αποζημιώσεις μόνο μέσω αξιοποίησης περιουσιακών στοιχείων της εταιρείας.

Ερωτηθείς για τις ΚΑ και συγκεκριμένα για το θέμα των αποζημιώσεων, στο πλαίσιο διάσκεψης Τύπου με αφορμή διεθνές συνέδριο που πραγματοποιείται στη Λευκωσία, ο Υπουργός Συγκοινωνιών ανέφερε ότι η Κυβέρνηση πήρε μια δύσκολη απόφαση για στήριξη των ΚΑ, σημείωσε ότι «το κράτος δεν μπορεί να δώσει χαριστικές αποζημιώσεις και αν θα υπάρξουν οποιασδήποτε μορφής αποζημιώσεις αυτές θα πρέπει να δοθούν μέσα από την αξιοποίηση των υφισταμένων περιουσιακών στοιχείων της εταιρείας».

Ο κ. Μητσόπουλος πρόσθεσε ότι η εταιρεία πρέπει πρώτα να σταθεί στα πόδια της. «Έχει ανάγκη η εταιρεία χρηματοδότησης προκειμένου να μπορέσει να συνεχίσει να προσφέρει ομαλά τις υπηρεσίες της, ιδιαίτερα αυτή την περίοδο, και αυτή είναι η προτεραιότητα» ανέφερε ο Υπουργός.

Ερωτηθείς πόσο εύκολη υπόθεση είναι η εξεύρεση επενδυτή για τις Κυπριακές Αερογραμμές ο Τάσος Μητσόπουλος εξέφρασε την εκτίμηση ότι «επενδυτικό ενδιαφέρον θα υπάρξει εφόσον πρώτα απ’ όλα στείλουμε εμείς το μήνυμα ότι είμαστε αποφασισμένοι να προχωρήσουμε σε κείνες τις αλλαγές που είναι αναγκαίες προκειμένου η εταιρεία να καταστεί βιώσιμη».