Αύριο στο Eurogroup η επιστολή του Προέδρου


Εγγραφείτε στο Newsletter του 24Η και οι σημαντικότερες ειδήσεις της ημέρας θα έρχονται στο e-mail σας 

Ακολουθήστε μας στο facebook και στο twitter


Όπως δήλωσε σήμερα στις Βρυξέλλες ανώτερος αξιωματούχος της Ευρωζώνης, στην αυριανή συνεδρίαση των υπουργών οικονομικών της Ευρωζώνης θα γίνει συζήτηση για το πώς έχει διαμορφωθεί η κατάσταση και ειδικότερα η αναδιάρθρωση τραπεζικού τομέα και οι προοπτικές που διαμορφώνονται για την άρση των περιορισμών στην κίνηση κεφαλαίων στην Κύπρο.

Θα συζητηθούν επίσης οι δύο εκθέσεις σχετικά με την κυπριακή νομοθεσία για το ξέπλυμα και τα σημεία των εκθέσεων που θα ενσωματωθούν στο μνημόνιο.

Ο Ευρωπαίος αξιωματούχος αναφέρθηκε επίσης στην επιστολή του Προέδρου Αναστασιάδη προς τα μέλη της τρόικας με το αίτημα για εξέταση προσαρμογών του μνημονίου, υπογραμμίζοντας ότι το θέμα θα συζητηθεί και θα προετοιμαστεί η απάντηση που θα σταλεί στον Πρόεδρο της Δημοκρατίας.

Αναφερόμενος επί της ουσίας, είπε ότι δεν αναμένει σημαντικές αλλαγές στο πρόγραμμα, υπενθυμίζοντας ότι τόσο η κυβέρνηση όσο και η Βουλή των Αντιπροσώπων έδωσαν τη σύμφωνη γνώμη τους, καθώς και τις προθέσεις της κυβέρνησης να εφαρμόσει τις πρόνοιες του μνημονίου.

«Αν και είναι πρόωρο να πω ποια θα είναι η συνολική απάντηση, το μόνο βέβαιο είναι ότι το πνεύμα της απάντησης δεν θα είναι τα αλλάζουμε όλα», κατέληξε ο αξιωματούχος της Ευρωζώνης.

ΠΗΓΗ: ΚΥΠΕ