Χρ. Στυλιανίδης προς FT: ”Σας διαψεύδω”


Εγγραφείτε στο Newsletter του 24Η και οι σημαντικότερες ειδήσεις της ημέρας θα έρχονται στο e-mail σας

Ακολουθήστε μας στο facebook και στο twitter


Ο κος Στυλιανίδης αναφέρει χαρακτηριστικά στην επιστολή του στους FT ότι ”ουδέποτε τέθηκε θέμα αναθεώρησης των όρων του Μνημονίου, καθώς και ότι η Κύπρος είχε αρχίσει να εφαρμόζει Μνημονιακά μέτρα πρωτού ακόμη υπογραφεί η τελική συμφωνία. ”Επιστρέψτε μου να διευκρινίσω ότι η Κυβέρνηση έχει δεσμευθεί πλήρως να εφαρμόσει όλες τις διατάξεις του Μνημονίου Στήριξης και Συνεργασίας με στόχο την επίτευξη όσων πρέπει”, τονίζει. 

”Επιπλέον θα ήθελα να τονίσω ότι δεν είναι σωστό να λέγεται, όπως βλέπω στο άρθρο, ότι εν μέρει αποτυχία του σχεδίου διάσωσης θα την χρεωθεί ο πρόεδρος Αναστασιάδης, αφού ήταν η κυβέρνησή του που καταψήφισε το αρχικό σχέδιο”.   

Και καταλήγει: ”Επαναλαμβάνω για μία ακόμη φορά ότι η κυβέρνηση της Κύπρου έχει δεσμευθεί πλήρως για την εφαρμογή των όρων του μνημονίου και έχει ήδη ξεκινήσει σε αυτόν τον δρόμο, διότι είναι πεπεισμένη ότι η πλήρης και διαφανής εφαρμογή της συμφωνίας είναι ο μόνος τρόπος να αντιμετωπισθούν οι οικονομικές προκλήσεις. Δεν υπάρχει θέμα επαναδιαπράγματευσης του ΜΣ”.