ΔΗΚΟ: “Ανησυχία για τις πρόωρες αφυπηρετήσεις”

 

 


Εγγραφείτε στο Newsletter του 24Η και οι σημαντικότερες ειδήσεις της ημέρας θα έρχονται στο email σας

Ακολουθήστε μας στο facebook και στο twitter


Αναλυτικά:

“Το Δημοκρατικό Κόμμα εκφράζει έντονη ανησυχία για τις αρνητικές συνέπειες που θα έχουν στη δομή, τη στελέχωση και την απόδοση της κρατικής μηχανής, οι μαζικές αιτήσεις για πρόωρη αφυπηρέτηση που παρατηρούνται αυτή την περίοδο στη Δημόσια Υπηρεσία.

Οι Κλαδικές Οργανώσεις του ΔΗΚΟ σε σχετική ανακοίνωση τονίζουν τα ακόλουθα:

• Σε καμία περίπτωση δεν πρέπει η Δημόσια Υπηρεσία να υποστελεχωθεί, ειδικά σε νευραλγικούς τομείς όπως είναι αυτός της υγείας.

• Η παγοποίηση προσλήψεων, σε συνάρτηση με τις μαζικές αιτήσεις για πρόωρη αφυπηρέτηση πρέπει να αντιμετωπίζονται με φειδώ και στα πλαίσια μιας ορθολογιστικής προσέγγισης αλλά και ενός στοχευμένου σχεδιασμού.

• Η αναδιάρθρωση, ανασυγκρότηση και ο εκσυγχρονισμός της Δημόσιας Υπηρεσίας δεν θα επιτευχθεί με ισοπεδωτικές προσεγγίσεις και ενέργειες. Αλίμονο,  αν αντί να οδηγηθούμε στη βελτίωση της λειτουργικότητας και της παραγωγικότητας της Δημόσιας Υπηρεσίας, καταλήξουμε στο ξήλωμά της ή στην παράλυσή της.

• Η Δημόσια Υπηρεσία έχει να διαδραματίσει ένα σημαντικό ρόλο στην προσπάθεια για ανάκαμψη της οικονομίας και αποδοτικότερης λειτουργίας του Κράτους. Ως εκ τούτου δεν πρέπει να αφεθεί να πάρει τον κατήφορο της φθοράς και του χάους”.