Αιγύπτιοι στο “παιχνίδι” για αγορά ακινήτων στη Λάρνακα


Εγγραφείτε στο Newsletter του 24Η και οι σημαντικότερες ειδήσεις της ημέρας θα έρχονται στο e-mail σας 

Ακολουθήστε μας στο facebook και στο twitter 


Το ενδιαφέρον εκφράστηκε την περασμένη εβδομάδα όταν αντιπροσωπεία του ομίλου της Αιγύπτου επισκέφθηκε τη Λάρνακα και συναντήθηκε με τον Πρόεδρο του Εμπορικού και Βιομηχανικού Επιμελητηρίου Λάρνακας και συζήτησαν θέματα αγοράς παραθεριστικών κατοικιών αλλά και ακίνητης περιουσίας.

Κληθείς από το ΚΥΠΕ να σχολιάσει το αποτέλεσμα της συνάντησης, ο Πρόεδρος του ΕΒΕ Λάρνακας Όθωνας Θεοδούλου «οι  Αιγύπτιοι κτηματομεσίτες έτυχαν ενημέρωσης για τις επενδυτικές ευκαιρίες που μπορούν να εξασφαλίσουν τη δεδομένη χρονική στιγμή στην πόλη του Ζήνωνα. Τα πλεονεκτήματα που παρουσιάζει η Λάρνακα είναι σημαντικά ενώ εξίσου σημαντικά είναι και τα έργα υποδομής που βρίσκονται αυτή τη στιγμή σε εξέλιξη και αυτά που σύντομα αναμένεται να μπουν σε τροχιά υλοποίησης».  

Πρόσθεσε ότι «οι εντυπώσεις των ξένων επενδυτών από την ξενάγηση που έτυχαν στην πόλη και επαρχία της Λάρνακας ήταν θετικές. Σημαντικό κίνητρο για την προσέλκυση των Αιγύπτιων επενδυτών χαρακτηρίζεται το γεγονός ότι γειτονικές χώρες όπως ο Λίβανος, η Ιορδανία, ενδεχομένως και η Τουρκία παρουσιάζουν πολιτική αστάθεια, με αποτέλεσμα η Κύπρος και ειδικότερα η Λάρνακα να κατατάσσονται στις πρώτες προτιμήσεις των Αιγύπτιων κτηματομεσιτών».  

Σύμφωνα με τον κ. Θεοδούλου, «είμαστε ακόμα στην αρχή αυτής της προσπάθειας, ωστόσο οι ξένοι επιχειρηματίες έχουν αποκομίσει θετική εικόνα για τη Λάρνακα και την επαρχία της. Αυτό που αναμένουμε τώρα είναι να προχωρήσουν σε συμφωνίες με ντόπιους κτηματομεσίτες».

Ανέφερε επίσης ότι «οι Αιγύπτιοι επενδυτές εξέφρασαν την έντονη ανησυχία τους ως προς την οικονομική κρίση που έχει χτυπήσει το νησί. Ωστόσο τους διαβεβαιώσαμε ότι η Κύπρος πολύ σύντομα θα ξεπεράσει τόσο την οικονομική όσο και την  τραπεζική κρίση και θα επανέλθει στους  σημαντικούς ρυθμούς ανάπτυξης των προηγούμενων χρόνων, κάτι που έχει κάνει σε παρόμοιες κρίσεις και στο παρελθόν».

ΠΗΓΗ: ΚΥΠΕ