Έκκληση ΑΚΕΛ για διάλογο με στόχο απεγκλωβισμό από το μνημόνιο


Εγγραφείτε στο Newsletter του 24Η και οι σημαντικότερες ειδήσεις της ημέρας θα έρχονται στο email σας

Ακολουθήστε μας στο facebook και στο twitter


Σε δηλώσεις του σήμερα ο Εκπρόσωπος Τύπου του ΑΚΕΛ, Γιώργος Λουκαίδης ανέφερε ότι οι επίσημες δηλώσεις αξιωματούχων της Τρόικας, μέσα από τις οποίες αμφισβητείται ευθέως η βιωσιμότητα του προγράμματος που οι ίδιοι επέβαλαν στην Κύπρο, επιτείνει την ήδη μεγάλη αγωνία του λαού μας, ως προς την προοπτική της κυπριακής οικονομίας.

Η κ. Βελκουλέσκου, πρόσθεσε, στη χθεσινή της συνέντευξη της στον «Φιλελεύθερο» παραδέχεται ότι όντως μέσα σε μια νύχτα, η τρόικα επέβαλε τη διάλυση του οικονομικού μοντέλου της Κύπρου, εμμένει στην άποψη ότι αυτό ήταν επιβεβλημένο να γίνει και άφησε για μια ακόμα φορά ανοικτή την προοπτική για λήψη νέων επιπρόσθετων μέτρων, στα πλαίσια της συνεχούς αξιολόγησης της επίτευξης των στόχων που έχουν τεθεί στο πρόγραμμα.

«Για μια ακόμη φορά απευθύνουμε έκκληση στις πολιτικές δυνάμεις και ιδιαίτερα στην κυβέρνηση για διάλογο και μελέτη όλων των εναλλακτικών τρόπων με στόχο τον απεγκλωβισμό της Κύπρου από την αδιέξοδη και καταστροφική πορεία που μας οδηγεί το μνημόνιο της 25ης Μαρτίου».

Ως πολιτική ηγεσία, είπε, έχουμε καθήκον να ξαναδώσουμε την ελπίδα και να αναγεννήσουμε την αισιοδοξία για το μέλλον στο λαό μας, μακριά από μοιρολατρικές προσεγγίσεις, σκοπιμότητες και ένα ατέρμονα, ζημιογόνο παιχνίδι αλληλοεπίρριψης ευθυνών, το οποίο το μόνο που πετυχαίνει είναι την πρόσθετη απαξίωση των πολιτών απέναντι στην πολιτική και τις πολιτικές δυνάμεις.

Πηγή ΚΥΠΕ