Εκκληση για πολιτική σταθερότητα στην Ελλάδα από τους Ευρωπαίους


Εγγραφείτε στο Newsletter του 24Η και οι σημαντικότερες ειδήσεις της ημέρας θα έρχονται στο e-mail σας 

Ακολουθήστε μας στο facebook και στο twitter 


Στη διάρκεια της συνεδρίασης, η τρόικα και ο Υπουργός Οικονομικών της Ελλάδας Γιάννης Στουρνάρας ενημέρωσαν τους υπουργούς για την πορεία της αξιολόγησης, είπε ο κ. Ντέισελμπλουμ, ο οποίος χαιρέτισε την πρόοδο που επιτεύχθηκε, προσθέτοντας ότι έχει επίγνωση ων δυσκολιών της Ελλάδας, αλλά είναι σημαντικό να συνεχιστούν οι μεταρρυθμίσεις. Προέτρεψε παράλληλα την ελληνική κυβέρνηση να εκπληρώσει όλες τις δεσμεύσεις, ώστε να ολοκληρωθεί η αξιολόγηση της τρόικας εντός του Ιουλίου να λάβει η Ελλάδα την επόμενη δόση (8,1 δισ. ευρώ).

Από την πλευρά του, ο Αντιπρόεδρος Όλι Ρεν ανέφερε ότι η αποστολή της τρόικας σημείωσε μεγάλη πρόοδο και θα επιστρέψει στο τέλος του μήνα στην Αθήνα για ολοκλήρωση της αξιολόγησης. Είναι πολύ σημαντικό, συνέχισε, η κυβέρνηση να ολοκληρώσει τις δεσμεύσεις πριν από την αξιολόγηση, ώστε να γίνει και η επόμενη εκταμίευση πριν τις θερινές διακοπές.

Αναφορικά με τις πολιτικές εξελίξεις, είπε ότι η πολιτική σταθερότητα στην Ελλάδα τον τελευταίο χρόνο επέτρεψε την επαναφορά του προγράμματος σε τροχιά. «Ελπίζω ότι η σταθερότητα θα παραμείνει και κάνω έκκληση στα πολιτικά κόμματα να επιδείξουν υπεύθυνη στάση για το καλό της Ελλάδας, των Ελλήνων  και της Ευρώπης», κατέληξε.

ΠΗΓΗ: ΚΥΠΕ