Εκλογές επαρχιακής Γραμματείας ΔΗΣΥ Πάφου

 


Εγγραφείτε στο Newsletter του 24Η και οι σημαντικότερες ειδήσεις της ημέρας θα έρχονται στο e-mail σας

Ακολουθήστε μας στο facebook και στο twitter


1046 εκλέκτορες  προσέρχονται από τις 12 το μεσημέρι μέχρι τις 18:00 το απόγευμα στις κάλπες που έχουν στηθεί στο μέγαρο της ΣΕΚ Πάφου για την εκλογή με μυστική ψηφοφορία του Επαρχιακού  Γραμματέα, του Αναπληρωτή Επαρχιακού  Γραμματέα, του Επαρχιακού  Οργανωτικού  Γραμματέα,  του  Γραμματέα Κλαδικών Επαγγελματικών Οργανώσεων, της Επαρχιακής Γραμματέας της ΓΟΔΗΣΥ, του Γραμματέα Τοπικής Αυτοδιοίκησης, των  επτά μελών  (7) της Γραμματείας, των πενήντα μέλη (50) του Επαρχιακού Συμβουλίου και των  δώδεκα (12) αντιπροσώπων της επαρχίας στο Ανώτατο Συμβούλιο, στο πλαίσιο του 13ου Επαρχιακού Συνεδρίου του ΔΗΣΥ Πάφου.

Υποψηφιότητα υπέβαλαν  για την θέση του επαρχιακού γραμματέα οι  Γιαννάκης Λαζάρου, Λάκης Χριστοδούλου, Κώστας Λοιζίδης και ο δρ Ηλίας Παπαδόπουλος. Την θέση του αναπληρωτή επαρχιακού γραμματέα διεκδικούν οι Λεωνίδας Τσοκάς και Μιχάλης Χ’’ Μιτσής, την θέση του οργανωτικού γραμματέα οι Χαράλαμπος Πάζαρος, Νίκος Κούβαρος και Νίκος Μαυρονικόλας, την θέση του γραμματέα τοπικής αυτοδιοίκησης διεκδικούν ο Χαράλαμπος Μέλιος, Πάμπος Τσόκας και Λευτέρης Πολυδώρου ενώ την θέση του γραμματέα κλαδικών επιτροπών    οι Γιώργος Αντωνιάδης και Μιχάλης Μιχαηλίδης. Την θέση της γραμματέας της ΓΟΔΗΣΥ διεκδικούν η Άντρη Σάββα και η Άντρη Κανάρη. Τις 7 θέσεις της ενιαίας εκλογής της γραμματείας διεκδικούν 20 υποψήφιοι, ενώ για το επαρχιακό συμβούλιο υπάρχουν 72 ενδιαφερόμενοι για 49 θέσεις ( ήταν 50 αλλά η μια εκλέγηκε ήδη) . Τέλος για το ανώτατο συμβούλιο του κόμματος κατατέθηκαν 20 υποψήφιοι σήμερα  για 7 θέσεις.

Στο πρώτο μέρος του 13ου  Επαρχιακού Συνεδρίου του Δημοκρατικού Συναγερμού στην Πάφο κατατέθηκε ο απολογισμός του Επαρχιακού Γραμματέα και των άλλων αξιωματούχων της Επαρχιακής Γραμματείας.

Στο ανώτατο συμβούλιο του κόμματος εκλέγησαν  άνευ ανθυποψηφίου οι Στασής Σάββας , Αιμιλίου Αντώνιος, Άννα Παπαντωνίου, Γιώτα Κάιζερ , και ο Νεόφυτος Κωνσταντίνου. Στο επαρχιακό συμβούλιο εξελέγη επίσης χωρίς ανθυποψήφιο ο Χριστάκης Κανάρης.

 

Δηλώσεις του Προέδρου της Δημοκρατίας

Με τα νομοθετήματα, τις εισηγήσεις και τις πολιτικές που θα ακολουθήσουμε θα εμπεδώσουμε το αίσθημα σεβασμού στην πολυφωνία και στα πολιτικά κόμματα, αλλά την ίδια ώρα μακριά από κομματικές παρεμβάσεις να θεμελιώσουμε ένα κράτος αξιοκρατίας και δικαίου είπε σήμερα ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας κ. Νίκος Αναστασιάδης.

Σε δηλώσεις του στο περιθώριο του Επαρχιακού Συνεδρίου του ΔΗΣΥ Λεμεσού, ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας αναφερόμενος στις εκλογές στο Συνέδριο είπε ότι «έχω ψηφίσει ως μέλος του ΔΗΣΥ και όχι, βεβαίως, ως Πρόεδρος της Κυπριακής Δημοκρατίας. Θέλω να πιστεύω ότι μέσα από ανάλογες δημοκρατικές διαδικασίες εκσυγχρονίζεται το πολιτικό σύστημα και είναι αυτό που ο τόπος ζητά.

Θέλω να πιστεύω ότι και με τα νομοθετήματα, τις εισηγήσεις, τις πολιτικές που θα ακολουθήσουμε θα εμπεδώσουμε το αίσθημα σεβασμού στην πολυφωνία και βεβαίως στα κύτταρα της δημοκρατίας που είναι τα κόμματα, αλλά την ίδια ώρα μακριά από κομματικές παρεμβάσεις να θεμελιώσουμε ένα κράτος αξιοκρατίας και δικαίου».  

Ερωτηθείς για τις επικρίσεις από πλευράς αντιπολίτευσης σε ό,τι αφορά την οικονομία, ο Πρόεδρος Αναστασιάδης είπε «κανένα σχόλιο, όταν η κρίση του λαού είναι αρκετά ισχυρή για να μπορεί να διακρίνει ποιοι φέρουν τις ευθύνες».

Πηγή ΚΥΠΕ